Obrazovanje

Prepuni utisaka, gimnazijalci se vraćaju u Pirot

Pirotski Gimnazijalci, koji su prethodnih dana boravili u međunarodnom Mišelinovom kampu, noćas su krenuli put Srbije. Kao i u odlasku, jednu noć će provesti u Ninbergu, u Nemačkoj, a njihov dolazak u Pirot očekuje se u sredu u jutarnjim časovima. U Pirot se vraćaju prepuni utisaka sa divnih druženja sa, svojim vršnjacima, nastavnih i sportskih aktivnosti, obilazaka znamenitosti.

Za pirotske gimnazijalce u međunarodnom Mišelinovom kampu, bila je ovo veoma zanimljiva, uzbudljiva nedelja koju će pamtiti. Mnogo nastavnih i sportskih aktivnosti, druženja sa vršnjacima, obilazak znamenitosti, samo su neki od doživljaja kojih će se pirotski učenici dugo sećati, kaže, direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović.

Od zanimljivih aktivnosti izdvajaju predstavljanje svojih gradova i škola i degustaciju hrane – svaka zemlja predstavila je svoje specijalitete, kada su naši učenici predstavili naše lokalne brendove-kačkavalj, peglanu kobasicu, ajvar i slatko. Takođe, podelili su svojim drugovima iz drugih zemalja brošure o našem gradu i školi.

Svaki dan bio im je u potpunosti ispunjen i kvalitetno proveden: učenje jezika kroz originalne kreativne radionice, vožnja biciklom, jedrenje na dasci, vožnja jedrilicom, časovi joge, odlazak u akva park, druženja na plaži, odlazak na manifestaciju Puy du fou, učestvovanje u talent šou. I što je najvažnije – sklopljena prijateljstva sa vršnjacima iz Španije, Poljske, Italije, Francuske, radost druženja, dogovori o nastavku saradnje i druženja, i suze zbog rastanka od novih prijatelja, kaže Kostadinovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker