KulturaPirot - Mali Jerusalim

“Premudri Bože” – projekat za ponos Malog Jerusalima (VIDEO SPOT)

Na inicijativu sveštenika Žarka Dimića, grupa talentovanih naših sugrađana realizovala je projekat snimanja pesme i video spota “Premudri Bože”. 

-Trudom i zalaganjem muzičkih umetnika, pokrenutih od strane pirotskih sveštenika da učine jedno blagočestivo delo pred Bogom i narodom, priveli smo kraju ostvarenje projekta snimanja pesme Premudri Bože i video spota, za koji se može reći da bi mogao da bude ponos Pirota. Nadamo se da će ovaj projekat pokrenuti ljude da smisao svog života, koji je u današnje vreme dostigao svoj maksimum besmislenosti, pronađu kroz tekst ove pesme koji svakako poručuje da je svaki čovek bogotražitelj, i u trenucima bogopoznanja doživljava oduševljenje susreta Boga i čoveka. Tako je i autor ove prelepe pesme Aleksandar Saračević, svoje oduševljenje pretočio u ove božanstvene rime, kazao je za Pirotske vesti izvršni producent ovog projekta sveštenik Žarko Dimić.

Sveštenik Dimić dodaje da je u stvaranju i realizaciji ovog projekta učestvovao veliki broj naših sugrađana.

-Svakako, da pečat ovom projektu daju njegovi učesnici koji su se u svakoj sekundi stvaranja ovog projekta, i ako pritisnutim svojim svakodnevnim obavezama, nesebično davali svojim talentima koji su dobili od Boga, i na ovaj način mu uzvratili, hvaleći njegovo Sveto ime. I njih ćemo svakako spomenuti:

-Autor teksta : Aleksandar Saračević

-Autori muzičkog aranžmana: Nikola Kitanović, svešt. Žarko Dimić, dir. crkven. hora Silvija Nešić

-Pevači: Ivana Dimić, Bojana Jovanović Đorđević, Anđela Popović, Tijana Mitić, Filip Vučić , Silvija Nešić i Žarko Dimić.

-Video produkcija, režija – Aleksandar Ćirić.

Naročitu zahvalnost upućujemo Silvani Tošić koja nam je ustupila svoje umetničke kreacije poznate po pirotskim motivima, takođe i Ljiljani Petrović koja nam je dozvolila da na njenoj plantaži smilja snimimo izuzetne kadrove za video spot. Nadamo se da će ova pesma ostaviti lep utisak na slušaoce kao što je nas ispunjavala dok smo je stvarali, poručuje sveštenik Dimić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker