Kultura

Premijerno izvođenje predstave “Druga strana” na sceni Narodnog pozorišta Pirot

Ansambl pirotskog Narodnog pozorišta večeras će premijerno odigrati predstavu “Druga strana” prema tekstu, poznatog makedonskog dramskog pisca, Dejana Dukovskog, u režiji Vladimira Lazića. Ovo je trista devedeset šesta premijera Narodnog pozorišta čija je priprema počela odmah posle Nove godine. Kako nam je rekao direktor Pozorišta, Gradimir Filipović , reč je o veoma zahtevnoj predstavi koja je okupila veliki broj saradnika. Rad na predstavi bio je pravi izazov za sve učesnike imajući u vidu scenografiju, tehničke detalje, rasvetu, tonske efekte, a pravljen je i kratak film u sklopu same predstave.

“Moram da kažem da je i sam tehnički deo na pripremi komada iziskivao mnogo vremena i truda kako bi se sve napravilo kako treba. Odlučili smo se za tekst Dejana Dukovskog, koji mnogo toga pruža, sa snažnim porukama gledaocu. Bilo je problema oko izbora reditelja, pa smo se odlučili za našeg proverenog prijatelja Vladimira Lazića. On je u stvari i predložio ovaj tekst s obzirom da ove godine naš glumac Milan Nakov obeležava dvadeset godina svog umetničkog rada u našem Pozorištu, pa su u skladu sa tim i uloge podeljene” – kaže Filipović.

Filipović je još dodao da nije bilo lako spremati jednu ovakvu predstavu u vreme aktuelne epidemiološke situacije. Bilo je ponekad i prekida, ali se ipak sve uspešno privelo kraju. Lično je veoma zadovoljan i očekuje da će predstava naići na dobar prijem ljubitelja pozorišne umetnosti.

Premijerno izvođenje predstave ” Druga strana” je večeras od 19. časova, a prva repriza je već sutradan u istom terminu. Broj posetilaca je ograničen, a primenjivaće se sve propisane mere zaštite od širenja korona virusa.

autor fotografija Danijel Kop

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker