Obrazovanje

Prema planu upisa, u Tehničkoj školi Pirot i ove godine 180 učenika u 6 odeljenja

Poslednjih godina interesovanje svršenih osnovaca za upis u Tehničku školu Pirot je izuzetno veliko. Direktor Tehničke škole Pirot, Milan Božić, očekuje da će i ove godine upisati 180 učenika u šest odeljenja, kao što je planirano i kako je bilo i proteklih godina. Škola nudi učenicima široko obrazovanje, pa samim tim i mnogo veće šanse da se do posla brže i lakše doše. To je, verovatno, i jedan od razloga da je oko 60 posto prvih želja učenika, upravo, usmereno ka Tehničkoj školi.

U Tehničkoj školi postoje tri područja rada, kaže direktor Božić. U području rada elektortehnike predviđeni su smerovi elektrotehničar informacionih tehnologija, tehničar mehatronike i elektrotehničar obnovljivih izvora energije. U području mašinstva smer tehničar kompjuterskog upravljanja CNC mašinama i u području saobraćaja vozač motornih vozila i tehničar drumskog saobraćaja. Takođe, direktor Božić je istakao izuzetnu dobru saradnju sa pirotskom privredom i uspešnu realizaciju dualnog obrazovanja.

Govoreći o dualnom obrazovanju Božić kaže da učenici u prvoj godini školovanja nastavu prate samo u Školi. U drugoj godini u Kompaniji Tigar Tajers realizuje se 90 časova blok nastave u specijalizovanoj edukativnoj učionici koju poseduje Tigar Tajers. U trećoj godini učenici se upoznaju sa radom mašina i prisustvuju otlanjanju kvarova zajedno sa instruktorima i koordinatorima, a u četvrtoj godini konkretno rade na otklanjanju kvarova uz prisustvo instruktora.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker