Lokalna samouprava

Preliminarni rezultati popisa krajem novembra

Sedamnaestog dana popisa stanovništva popisivači grada Pirota su od predviđenih 26.013 kućnih brojeva popisali već  69%.  Sve protiče bez ikakvih problema, građani odgovaraju na sva postavljena pitanja i prema  oceni Saše Jovanovića, načelnika Gradske uprave Pirot, posao će biti završen u predviđenom roku, onako kako je planirano. Na terenu su svakodnevno 102 popisivača koje nadgleda 14 instruktora.

Redovno se obilaze i sela i teritorija grada i popis za sada protiče bez ikakvih prolema kaže, načnelnik Gradske uprave Pirot, Saša Jovanović. “Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa instruktorima i popisivačima, pravimo presek na dnevnom nivou. Od ukupno 26.013 kućnih brojeva završili smo 17.933 kućna broja odnosno popisali smo 36.130 lica što je praktično 69% završenog posla. Popis se odvija dobrom dinamikom, procentualno je bolji u gradu gde je od 11.557 kućnih brojeva završeno je 8.400 obilazaka odnosno 72,6%.  Ostala su udaljena sela ali do kraja oktobra završavamo sve planirane aktivnosti” – kaže Jovanović.

Preliminarni rerultati popisa na teritoriji grada Pirota kao i na nivou Republike  biće objavljeni  do kraja novembra a Republički zavod za statistiku zvanične podatke objaviće na proleće 2023. godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker