Lokalna samouprava

Prekomerna eksploatacija šljunka ugrožavala vodosnabdevanje pola Pirota

Zbog prekomerne eksploatacije šljunka uzvodno od Pirota, iz korita reke Nišave, postojala je realna opasnost da se ugrozi vodosnabdevanje polovine Pirota s obzirom da je pretilo uništenje cevovoda kojim se pijaćom vodom snabdeva pola Pirota. Po rečima direktora JP Vodovod i kanalizacija Zorana Nikolića, ovaj problem će u narednih sedam dana biti rešen jer će do onda biti završeni radovi na postavljanju novog cevovoda koji će biti pod betonom pa neće postojati opasnost da vodosnabdevanje pola Pirot dođe u pitanje.

vodovod_3

-Ovde između sela Poljska Ržana i Trnjana imamo veliko gradilište. Praktično pola grada zavisi od ovog cevovoda koga sada menjamo novim cevima najvećeg profila, fi 600. Proteklih godina smo imali dosta problema. Zbog eksploatacije šljunka, na kraju krajeva i zbog prirode pretilo je da se ovaj cevovod uništi i da imamo jako velikih problema. Ovo je iz programa KFW, vrednost čitavog posla je 350.000 evra. Radimo sa najkvalitetnijim mogućim materijalima kako bi imali sigurnost kada je vodosnabdevanje u pitanju. Od ukupne vrednosti radova oko 30 posto je donacija, a ostalo obezbeđuje Vodovod-kazao je direktor Nikolić.

vodovod_2

Osim ovog, trenutno najvećeg gradilišta, ekipe Vodovoda angažovane su na velikom broju manjih gradilišta širom grada i po okolnim selima.

zoran nikolic

 

vodovod_1

Slične vesti

2 Comments

  1. Ko je i zbog cega dozvolio prekomernu eksploataciju sljunka , kakvi su nam putevi od prekomernog tereta koji se eksploatiseee.
    Trpaj pare u dzep to je bitnoooo.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker