Lokalna samouprava

Preko lokalnih javnih radova posao za 46 nezaposlenih

Na osnovu odluke grada Pirota ove godine odobreno je 18 projekata za izvođenje javnih radova na kojima će biti angažovano 46 lica sa evidencije nezaposlenih Filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje. Od ukupnog broja projekata 10 će se realizovati u selima. Sa realizacijom radova počelo je u maju, a maksimalna trajanje javnih radova je tri meseca. Udrženje građana “GEA” nastavlja tradiciju, započetu 2018. godine, da javne radove izvodi u selima.

Prema rečima, predsednika Udruženja “GEA”, Aleksandra Vidanovića, naš cilj je da unapredimo kvalitet života ljudi na selu, s obzirom da same mesne zajednice nemaju dovoljne budžete za neke od poslova. Na dva projekta GEA je angažovala 6 lica. Angažovani su radnici iz sela u kojima se radi čime se unapređuje njihov ekonomski položaj.

U selu Sopot počelo je uređenje dvorišta crkve Svetog Ilije gde se nalaze verski objekti. U planu je čišćenje dvorišta, podkresivanje drveća oko crkve, košenje, uklanjanje kamenja iz dvorišta. Nakon toga uslediće tamponiranje dela dvorišta radi postavljanja mobilijara, sto i dve klupe. Mobilijar će obezbediti Turistička organizacija Pirot, kao partner na projektu.

U selu Dojkinci radiće se na uređenju turističkih staza za pešačenje. Uklanjaće se rastinje, a na pojedinim mestima neophodno je uraditi ogradu. Radnici će se angažovati i oko uređenja javnog prostora iznad seoske ambulante. U planu je sanacija spoljašnjih i unutrašnjih zidova ambulante, krečenje i dezinfekcija.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de