Ostale vesti

Preko dve hiljade takmičara na tradicionalnom jesenjem krosu

Preko dve hiljade učesnika takmičilo se na tradicionalnom jesenjem  krosu koji je  održan na pazarskoj strani Keja reke Nišave. Kao i svake godine kros su otvorili najmlađi takmičari,  cicibanke i cicibani. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić čestitao je svim učesnicima krosa  a najuspešnijim takmičarima uručio je priznanja. 

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić  istakao je značaj sporta ali i ulaganja u sportsku infrastrukturu i ostale  oblasti kako bi deca odrastala u zdravim uslovima. “Veoma je važno da se deca bave sportom danas kada su oni pre svega individue.  Čini se da ih samo sport uči da razvijaju timski duh, da deluju kolektivno a sa druge strane veoma je važno da osete i ukus pobede i ukus poraza” – kaže gradonačelnik Pirota.

Na današnjem krosu nastupilo je preko 2000 takmičara. “Manje je važno da to bude vrhunski sport,  iznići će iz ovog kvantiteta i neki vrhunski takmičar, mnogo je bitnije da bude masovno da imamo kvantitet da se deca raduju, da se roditelji raduju zajedno sa njima i zato je školski sport najlepši. Ja sam tu da podržimo ovu priču” – poručio je gradonaččelnik Pirota Vladana Vasić i dodao da je u gradu  mnogo sportskih terena, svi su puni, mnogo je sportskih klubova, zimska škola sporta nam je  predivna, uskoro ćemo svi zajedno obići otvoreni bazen da pokažemo šta smo pripremili za predstojeće leto. Pirot jeste mlad grad , ima mnogo mogućnosti da deca ovde odrastaju bezbedno u dobrim školama, sa dobrim sportskim terenima i to je u stvari cilj svega što radimo” – rekao je Vasić.

„ Moramo da imamo sportske manifestacije zato se organizuje  kros i razna druga takmičenja, moramo da imamo sportsku infrastrukturu, privredu, dobre ulice. Da bismo bili grad u pravom smislu te reči moramo da ulažemo u kulturu, zato rekonstruišemo Dom kulture i Dom vojske koji će takođe biti u svrhu kulture.Mi imamo i ovaj predivan Kej. Dakle, u sve oblasti se mora ulagati, mi kao lokalna samouprava to radimo svih  ovih godina i mislim da se napredak vidi. Nadam se da su ljudi zadovoljni i pozivam one koji nisu da nam predlože  šta još možemo da uradimo” – poručio je gradonačelnik Pirota.

Organizator krosa  je Savez za školski sport grada Pirota i Sportski centar  Pirot.  Miroslava Đorđevć, koordinator Saveza za školski sport kaže da su se deca posle dvogodišnje pauze odazvala u velikom broju. „Ove godine smo se baš potrudili da motivišemo decu da dođu u što većem broju. Kros je  tradicionalna manifestacija za naš grad, svi mi pamtimo detinjstvo po jesenjem i prolećnom krosu. Važno je učesvovati i nama u Savezu za školski sport je najbitnije da što više dece učestvuje, da osete čari sporta a ko će se kasnije opredeliti za profesionalni sport ili rekreativni to zavisi od njih samih“ – kaže Đorđevićeva.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker