Kultura

Preko 800 dece “bori” se za Čitalačku značku

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke održava se do 31. maja  „Čitalačka značka“, tradicionalna manifestacija koju Biblioteka organizuje u cilju promovisanja čitalačkih navika kod dece i zahvaljujući kojoj Pirot svake godine postaje pravi čitalački grad, s obzirom na veliki broj đaka koji svake godine uzmu učešća na ovoj manifestaciji. 

Jubilarna deseta „Čitalačka značka“, koju će ove godine Narodna biblioteka Pirot organizovati u periodu od 20. do 31. maja, po svemu sudeći, okupiće dosad najveći broj učesnika, jer je prijavljeno preko 800 dece od prvog do sedmog razreda iz svih pirotskih osnovnih škola.Za sve učesnike  „Čitalačke značke“ Biblioteka je, kao i ranijih godina, pripremila brojna iznenađenja u vidu prigodnih poklona, ali i druženja sa poznatim dečjim stvaraocima.

Otkako je ova manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje obnovljena, posle pauze od dve decenije, pirotski osnovci su imali su priliku da se susretnu i druže sa Violetom Babić, Dejanom Aleksićem, Jasminkom Petrović, Igorom Kolarovom, Vesnom Aleksić, Vladom Arsićem, Brankom Stevanovićem, Radetom Jovanovićem, Milojem Radovićem i dr, da kroče u čarobni svet knjiga, ali i da otkriju, upoznaju i zavole i dela autora koji nisu u programu školske lektire .

fotografije Milan Jovanović/Narodna biblioteka Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker