Lokalna samouprava

Preko 42 miliona dinara za vozila specijalne namene

Nabavkom tri vozila specijalne namene i 55 novih kontejnera, zaokružena je najveća ovogodišnja investicija  JP Komunalac,  vredna 42.409.000 dinara. Sa ovom nabavkom Komunalac ima 51 vozilo u svom voznom parku koji je prosečne starosti oko 6 godina. 

Jedan autosmećar, jedna cisterna i 55 kontejnera je već u dvorištu ovog javnog preduzeća a za tridesetak dana  očekuje se isporuka trećeg vozila, kamiona – dizalice sa platformom za rad na visini. Prema rečima direktora Komunalca, Bobana Tolića, do kraja godine posvetiće se uobičajenim aktivnostima i manjim investicijama. “Vozni park je u vrlom  dobrom stanju, imamao autosmećare, građevinske mašine, kamione, što nam je jako važno za poslovanje i za održavanje nivoa naših usluga. Radi se o skupoj opremi, mi je imamo, zanavljamo i zadovoljni smo kvalitetom naših vozila” – kaže Tolić.

Ovo preduzeće redovno obnavlja vozni park, godišnje se kupi barem jedno vozilo. Tolić  ističe da su cene drastično povećane, za pojedina vozila čak i do 70%. Samo cisterna koja je sada nabavljena košta 15.684.000 dinara.

U JP Komunalac je za investicije  u toku ove godine opredeljeno oko 60 miliona dinara. Pored nabavke koja je realizovana do kraja godine ostala investiciona ulaganja su u uređenje grobalja, održavanje mobilijara, uređenje zelenih površina.

Kako bi išli u korak sa vremenom u Komunalcu već prave planove za prikupljanje zelenog otpada gde će biti potrebne nove braon kante kao i još tri ili četiri kamiona za koje će se, u narednom periodu  aplicirati kod donatora.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker