Sport

Preko 200 dečaka i devojčica učestvovalo u ovogodišnjoj Ligi škole fudbala

Na popularnom Mini Pič terenu, proteklog vikenda je odigrana završnica “LIGE ŠKOLA FUDBALA 2023” u organizaciji Okružnog fudbalskog saveza Pirot i FK Radnički Pirot, a uz učešće škola fudbala i klubova iz celog Okruga, Pirota, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice. Takmičenja su tokom proteklih mesec dana odigrana u kategorijama – Starija grupa 2011. i 2012. i Mladja 2013. i mladji.

U Starijoj  grupi 2011. i 2012. godište, prvo mesto osvojila je ekipa  KMF 1 Pirot a drugo, FK Radnički 1 Pirot. U Mlađoj grupi 2013. i mlađi, prbo mesto osvojila je Škola Libero, a drugo  mesto FK Radnički 1, treće mesto osvojio je FK Balkanski Dimitrovgrad.

Prigodne nagrade u vidu pehara, sportske opreme i zahvalnice su obezbedili organizatori Lige, a uručio ih je na završnoj ceremoniji  Miroslav Lilić, predsednik Okružnog fudbalskog saveza. Pored Lilića, članovi  Organizacionog odborbili su još i Bratislav Ćirić, predsednik FK Radnički, Bojan Panajotović, trener ŽFK Radnički 2014 i Mihajlo Marinković, trener mladjih kategorija u FK Radnički Pirot.

Osnovna ideja ove lige u kojoj je uzelo učešće devet klubova i škola fudbala sa preko 200 dečaka i devojčica, je upravo bila okupljanje dece na sportskim terenima, animiranje i pre svega popularizacija ove igre.

Sva takmičenja su protekla u savršenom redu bez ikakvih problema uz iskrenu radost svih učesnika i posetilaca, a želje svih nas idu u jednom pravcu, da ovo takmičenje postane tradicionalno i da u narednim godinama makar dupliramo broj učesnika – ističu organizatori.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker