Reportaža

Preduzetništvo u doba korone. Piroćanka spojila ukuse Balkana

Naša sugrađanka Aleksandra Jovanović, u jeku pandemije, napustila je siguran posao u bankarstvu, na menadžerskoj poziciji i postala "sam svoj gazda"

U jeku pandemije korona virusa i generalno lošoj poslovnoj klimi u gotovo svim sektorima privrede širom sveta, Piroćanka Aleksandra Jovanović krenula je “putem kojim se ređe ide”, napustila je siguran posao u bankarstvu, gde je bila na menadžerskoj poziciji, i uplovila u preduzetničke vode. Aleksandra je na jednom mestu, u centru grada, spoji najpoznatije ukuse Balkana, sarajevski, banjalučki, novopazarski ćevap i mnoge druge đakonije sa roštilja po kojima je ovaj deo Evrope nadaleko prepoznatljiv i čuven. Svoj biznis model Aleksandra je prilagodila aktuelnoj situaciji sa pandemijom korona virusa, pa se dobar deo posla ćevabdžinice “Urnebes”  bazira na dostavi hrane na kućnu adresu.

aleksandra jovanović, urnebes
Aleksandra Jovanović, vlasnika roštiljdžinice Urnebes

Kako kaže za Pirotske vesti, uprkos veoma uspešnoj karijeri u bankarstvu, odlučila se da uplovi u “burne” preduzetničke vode i postane sam svoj gazda.

-Ideja se rodila i godinama sazrevala iz postojećeg porodičnog posla, koji takođe ima veze sa hranom, s tim da nam je ovoga puta cilj da nadaleko poznate ukuse Balkana, ćevape, razne vrste roštilja, sve od čistog junećeg mesa,  približimo Piroćancima-kaže Aleksandra i dodaje da je u startu znala šta je očekuje, a to je rad uz još više odricanja, ali i sa mnogo više zadovoljstva.

-Svesna sam bila da me očekuju još veća odricanja, nema radnog vremena, nema vikenda,  praznika. Sve je to sastavni deo priče – “biti sam svoj gazda”. Ipak, spoznaja da radiš za sebe i svoju porodicu i da sve od tebe zavisi pruža preko potrebnu motivaciju i želju za uspehom-kaže Jovanovićeva.

Kako kaže u razgovoru za Pirotske vesti, uprkos činjenici da je u posao ušla u momentu kada se retko ko usuđuje da pokrene biznis, za sada je vrlo zadovoljna reakcijama Piroćanaca, koji, kada jednom dođu, obavezno se ponovo vraćaju.

ćevabdžinica
Ćevabdžinica Urnebes u centru Pirota

-Smatram da jedino beskompromisan kvalitet može da doprinese opstanku i razvoju posla i to se trudim maksimalno da primenim u svakodnevnom radu-kaže Aleksandra.

Inovativni pristup

U biznisu uopšte, a posebno u preduzetništvu, pored konstantnog kvaliteta, ključna stvar su i inovacije. Sitnice u biznisu stvaraju prevagu, i u krajnjoj instanci profit. Jedna od inovacija koja je u ovom slučaju primenjena tiče se marketinga. Naime do broja telefona na koji možete naručiti proizvode dolazite i tako što na brojčanoj tastaturi mobilnog telefona ukucate 065 URNEBES – (065 8763237).

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker