Kultura

Predstavom “Ruska smrt – votka i šampanjac” završena Revija malih pozorišnih formi u Pirotu

Ljubitelji pozorišne umetnosti večeras su pogledali treću predstavu na jedanaestoj Reviji malih pozorišnih formi u Pirotu, “Ruska smrt-votka i šampanjac”, prema tekstu Irine Vaskovske. Igrali su Milica MIhajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić. Režija Andrea Ada Lazić

U gotovo tragičnim okolnostima dešava se humor. Dve sestre žive učmali život na svoj način ili, kao što se često čulo, žive “rusku smrt” . Dosadna svakodnevica gotovo dovodi do očaja, jer se neka izglednija budućnost ne nazire. Tračak nade javlja se pojavom muškarca u njihovoj kući, princa na belom konju kako ga one vide , mada to nije baš tako. Tu zapravo i nastaju peripetije u pokušaju da ga osvoje i zadrže.

“Ovo je ozbiljna priča i ozbiljna tema o promašenosti života. Priča o tome šta očekujemo da nam se dešava, šta priželjkujemo, a šta nam se stvarno dešava.To rađa nešto smešno i duhovito i onda govori o vitalnosti tih ljudi kojima nije lako. Lakše nam je da ličimo na neke likove iz romana nego da budemo svoji. Ovde to dovodi do nekog apsurda. Živi se u nekakvim oblacima izmišljenih velikih ljubavi koje nisu ni postojale” kaže Nebojša Ilić.

Kako je planirano Revija malih pozorišnih formi trebalo je da bude završena sutra, u četvrtak 5. novembra, prestavom Narodnog pozorišta iz Pirota “Nema dade, nema bate”, ali zbog bolesti glumca je otkazana pa je praktično Revija završena večeras.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker