Lokalna samouprava

Predstavnici grada Pirota na završnoj konferenciji Evropske nedelje sporta

Završna konferencija Evropske nedelje sporta održana je 12. i 13. maja na Paliću. Konferenciji su prisustvovali partneri i predstavnici gradova, učesnika manifestacije, među kojima su bili i predstavnici grada Pirota, pomoćnik gradonačelnika, Bojan Ranđelović i, gradska većnica, Ivana Jovanović. Pored grada Pirota učestvovali su predstavnici grada Zaječara i Sombora i opština Knjaževac i Aranđelovac. Učesnici konferencije su imali priliku da razmene međusobna iskustva i znanja u cilju nastavka promocije zdravog i aktivnog života u Srbiji. Takođe, tokom ova dva dana organizovane su različite tim bilding aktivnosti za sve učesnike.

Otvarajući konferenciju prisutnima se obratio, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. On je  istakao da je tokom Evropske nedelje sporta širom Srbije organozovano preko 80 događaja sa više od 20.000 učesnika.

Učesnici konferencije imali su priliku da razmene međusobna iskustva i znanja u cilju nastavka promocije zdravog i aktivnog života širom Srbije. Takođe, tokom ova dva dana organizovane su različite tim bilding aktivnosti za sve učesnike

Evropska nedelja sporta je inicirana od strane Evropske komisije, sa osnovnim ciljem da podstakne bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine, ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.  Evropska nedelja sporta se tradicionalno obeležava širom Evrope od 23. do 30. septembra. Nacionalni koordinatori za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker