Predstavljeni programi podrške poslovanju za narednu godinu

U organizaciji Ugovorne okružne privredne komore (UOPK) Pirot danas su u skupštinskoj sali Gradske uprave Pirot  velikom broju zainteresovanih privrednika predstavljeni novi programi podsticajnih mera za razvoj privrede za narednu godinu. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici brojnih ministarstava, a po rečima predsednika UOPK Pirot dr Dragana Kostića, predstavljeno je pet programa kojima država daje podršku za razvoj preduzetništva, kupovinu opreme i druge vidove pomoći. 

-Veoma smo zadovoljni jer je skupu prisustvovali i predstavnici nekoliko ministarstava, Razvojne agencije Srbije, Regionalne razvojne agencije Jug i mnogi drugi. Mislim da smo na vreme organizovali ovakav važan skup o čemu svedoči i veliki broj ljudi koji je prisustvovao prezentaciji-kazao je dr Kostić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da gradska uprava godinama unazad radi na poboljšanju -ambijenta za poslovanje u gradu i za što veći broj novozaposlenih. 

-To daje rezultate i UOPK Pirot već daje rezultat i mi smo zadovoljni saradnjom. Organizovali su već jednu obuku vezanu za primenu novog zakona o  PDV-u, ovo je druga obuka. Pored toga, prikazaćemo i prezentovati lokalne podsticaje koje mi preduzimamo a krajnji cilj je da Pirot još bolje mesto za investicije, poslovanje i novo zapošljavanje. Svi smo na istom zadatku jer imamo i lokalne inicijative, a dobro sarađujemo i sa držamo-kazao je gradonačelnik Vasić.

Predstavnik Ministarstva privrede Aleksandra Vučetić kazala je medijima da je izuzetno bitno da država sarađuje sa privrednicima, da se jača javno-privatno partnerstvo, da se što više sarađuje sa udruženjima privrednika i država treba da ide što više u tom pravcu-kazala je Vučetićeva.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar