Predstavljeni najnoviji modeli Silvane Tošić na reviji na Crvenom trgu

Sinoć je na centralnom gradskom trgu kod kafića “Kengur” održana modna revija na kojoj su predstavljeni najnoviji modeli pirotske kreatorke – novinarke RTS-a Silvane Tošić. Reč je o radovima inspirisanim šarama pirotskog ćilima. Reč je o modelima koje nose mnoge poznate ličnosti poput Emira Kusturice, ali i poznata TV lica sa Javnog servisa poput voditeljke dnevnika Vesne Radosavljević i urednice programa “Ovo je Srbija” Zorane Koršiš Nikolić. One su bile prisutne na reviji koja je visoko podigla lestvicu kada je reč o organizaciji sličnih događaja u Pirotu, kakvih se ne bi postidele ni svetske modne metropole. Reviji je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i mnoge druge zvanice. Poseban štimung celoj večeri dao je izvanredan džez orkestar iz Niša “Kafe bal”, u kome nastupa Piroćanac – saksofonista Vladimir Simonović. Veče je vodila urednik dopisništva RTS-a u Pirotu Maja Mijalković. Ova manifestacija simboličnog naziva “Gugutće na direci” održana je u okviru Pirotskog kulturnog leta.

 

Među mnogobrojnim modelima koji su defilovali na jedanaest metara dugačkoj stazi – pirotskom ćilimu bili su jedan od najboljih srpskih klavijaturista Nikola Kitanović, Saška Sokolova, šesta na olimpijadi u bacanju koplja u Riu, poznati pevač zabavne muzike Vladimir Stojanović, njegov kolega iz domena narodne muzike Marko Manojlović, poznati humanitarac Aleksa Živković Potrčko i mnogi drugi.

Autorka revije Silvana Tošić pozvala je sve ljude koji se bave očuvanjem tradicije da se ujedine u naporima da se tradicionalne vrednosti i ekonomski valorizuju, kako se ne bi dešavalo da neko u Beogradu napravi leptir mašnu sa motivima pirotskog ćilima.

 

U okviru revije o šarama pirotskog ćilima govorila je i akademski fotograf Dragana Branković, koja je slavu pirotskog ćilima pronela Evropom, s obzirom da je svoje fotografije inspirisane upravo šarama pirotskog ćilima predstavila pre par godina na izložbi u Berlinu.

Silvana Tošić sa Draganom Branković

Silvana Tošić, autorka modne linije sa Aleksom Živkovićem Potrčkom

 

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar