Pirotsko kulturno leto

Predstavljena zbirka pesma „Sumpor“ autora Milana Manića Ujke

Promocija zbirke pesma „Sumpor“ autora Milana Manića Ujke održana je u Galeriji „Čedomir Krstić“. Milan Manić Ujka, samostalni likovni umetnik, rođen je u Pirotu a poslednjih deset godina živi i stvara u Pančevu. Više od dve decenije bavi se i likovnom umetnošću i pisanjem, za šta je u raznim prilikama nagrađivan.

Milan Manić Ujka autor je priče „Programerski ćilim“ koja se našla među dvadeset najboljih priča na konkursu Doma kulture „Najbolja kratka priča Pirota 2022. godine“. O novoj zbirci poezije u izdanju Narodne biblioteke Pirot govorili su pesnikinja i novinar Kaja Pančić Milenković, ujedno i moderator književne večeri, i urednik izdanja Milorad Kostić koji je, između ostalog, istakao da je poezija Milana Manića „intimna i iskrena, otvorena prema ljudima, svetu i prirodi, prožeta humanošću i sva okrenuta čoveku i njegovoj stalnoj potrazi za smislom i pravdom“.

Na promociji je i sam autor pročitao više svojih pesama, najavivši da će naredna njegova knjiga biti zbirka priča. Predstavljanje knjige „Sumpor“ prvi je od četiri programa koje Narodna biblioteka Pirot organizuje u sklopu Pirotskog kulturnog leta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker