Gradska hronika

Predavanje o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti

Danas je u Beogradu, u Maloj plenarnoj sali zgrade Narodne skupštine održano predavanje za predstavnike ustanova kulture, “Zakon o zaštiti podataka o ličnosti”. Ovaj Zakon usvojen je krajem 2018. a njegova puna primena treba da počne 21.8.2019.

O načinu pripreme i transformaciji ustanova kulture i javne uprave za primenu ovog Zakona, govorili su Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja, Dragan Prlja, naučni saradnik Instituta za uporedno pravo, Svetlana Jovanović, viši savetnik u Kabinetu predsednika vlade, i Zlatko Perović, pomoćnik generalnog sekretara, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Teme predavanja: Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i ustanove kulture; Digitalizacija i zaštita podataka o ličnosti u ustanovama kulture; Ovlašćenja i primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Predavanje su organizovali Ministarstvo kulture i informisanja i Narodna biblioteka Srbije. Iz Pirota, ovom važnom i korisnom predavanju prisustvovali su: Saša Jovanović, direktor Muzeja Ponišavlja, Nadica Kostić, direktorka Narodne biblioteke Pirot i Ivana Kostadinović, direktorka Istorijskog arhiva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker