Lokalna samouprava

Predavanja o zaštiti od COVID-a 19 nailaze na dobar prijem kod učenika

Prema nalogu Štanba za vanredne situacije grada Pirota, pedijatar dr Milena Dimitrijević, predsedica Skupštine grada, redovno kontroliše stanje u osnovnim i srednjim školama povodom aktuelne epidemiološke situacije sa ciljem da se dobije prava slika o primeni sanitarno higijenskih mera, odnosno, protivepidemijskim merama. Ono što je, možda, važnije jeste da učenici čuju “živu reč” o samoj zarazi, značaju zaštite, nošenja maski, pranja ruku i koliko su rizična grupna okupljanja. Danas je predavanje održano u OŠ “8. septembar”. 

“To je jedna kratka priča kojom nastojim da učenike dodatno upoznam i sa asimptomatskim slučajevima zaraze, jer, verujte, učenici o tome ne znaju, skoro, ništa. Veoma sam zadovoljna povratnim informacijama jer sam, na primer, u Srednjoj stručnoj školi  gde su pojedini učenici odbijali da nose maske, kada su čuli moju priču, promenili svoje navike. Insistiram da to što su čuli govore i svojim drugarima. Obišla sam do sada trideset pet grupa, sve srednje škole, a sada osme razrede osnovnih škola. Namerno sam napravila takav plan jer su nam ti učenici najrizičniji, reč je o adolescentima koji su skloni žurkama, malim slavljima i slično.

Direktorka OŠ “8. septembar”, Olgica Najdanović, kaže da u Školi čine maksimalne napore u cilju zaštite od zaraze. Higijena je na izuzetnom nivou, provetravaju se prostorije, svi nose maske, meri se temperatura, stalno dezinfikuju kvake na vratima, i čini sve što je neophodno da se predupredi mogućnost zaraze.

“Situacija u Školi je pod kontrolom. Primenjujemo sve mere zaštite učenika, nastavnika i vannastavnog osoblja. Dezinfikujemo prostor, svi nosimo maske, deca peru ruke alkoholom, edukujemo decu, govorimo o posledicama zaraze i da moramo da brinemo o sebi i drugima”- kaže direktorka, Najdanović-

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker