Lokalna samouprava

Pred odbornicima rebalans budžeta

Naredna sednica SO Pirot zakazana je za petak 6. marta, dok će sednica Opštinskog veća biti održana u četvrtak, izjavio je Pirotskim vestima predsednik SO Pirot Milan Popović.

milan popovic

Po njegovim rečima, među brojnim tačkama dnevnog reda, o kojima će odbornici raspravljati nalazi se i rebalans budžeta.

-Raspravljaćemo i o vršenju eksterne revizije završnog računa budžeta. Kada državna revizorska kuća ne može da stigne da uradi revizije budžeta u svim opštinama ona daje saglasnost da to uradi neka privatna revizorska kuća pa ćemo o tome raspravljati u okviru posebne tačke dnevnog reda jer smo dobili tu saglasnost pa ćemo raspisati oglas pa će eksternu reviziju našeg budžeta vršiti ona revizorska kuća koja da najpovoljniju ponudu. Takođe, raspravljaćemo o načinu korišćenja sredstava iz Fonda za razvojpoljoprivrede opštine Pirot. Dobili smo saglasnost Ministarstva poljoprivrede da je program korišćenja sredstava iz ovog Fonda potpuno u redu i sad to mora da ide i na skupštinu. Takođe, imamo odluku o doprinosu za uređivanje građevinskog zemljišta, a pred odbornicima će se naći i odluka o regresiranju troškova boravka i učešća korisnika u ekonomskoj mesečnoj ceni po detetu u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”. Do sada su postojale kategorije korisnika pa su roditelji plaćali u skladu sa svojim materijalnim statusom. Imali smo tri kategorije, ali je Zakon sada rekao da to ne može tako nego mora biti jedna cena, neka sredina. Tu sredinu smo valjda pronašli i to sad ide na skupštinu na usvajanje”, kaže Popović.

Odbornici će, između ostalog,  raspravljati i o davanju saglasnosti na planove poslovanja pojedinih preduzeća čiji je osnivač opština.

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker