Sport

Pred Markom Spasićem još mnogo posla do početka košarkaškog prvenstva

U trening utakmici pirotski košarkaši poraženi su od leskovačkog “Zdravlja”, u utakmici koja je odigrana u Hali “Kej” u Pirotu, sa 83:89, po četvrtinama (27: 20) (19: 25) (07:20) (30:24). Za pirotski tim nastupili su: Đonlić, Mukanović, Flannigan, Filipović, D. Đorđević, Rašić, Stefanović, Vraneš, Matović, B. Đorđević, Stojanović.

Poznavaoci košarkaških prilika su svakako očekivali da će današnja utakmica biti jedan od jačih treninga za pirotskog prvoligaša. Rezultat za obe ekipe nije bio najvažniji, ali ne i nebitan, ali važnije od toga jeste u kojoj meri su košarkaši ispunjavali svoje zadatke i zamisli trenera. Pirotski tim je danas bio ispod očekivanja. Posle prve četvrtine kao da su se uspavali, a slično, pa i gore, bilo je početkom drugog poluvremena. Tek pred sam kraj utakmice razigrali su se domaći košarkaši i uspeli da smanje prednost Leskovčana na tri poena, a u jednom periodu meča iznosila je i trinaest poena razlike. Međutim, košarkaši “Zdravlja”, sa pristupom utakmici kao da je prvenstvena, efikasno su priveli utakmicu kraju u svoju korist.

“Ne mogu da budem zadovoljan. Posle prve četvrtine mi smo se potpuno ugasili i to do kraja nije bilo dobro. Mnogo je primljenih poena za jednu ekipu koja može defanzivno dobro da odigra. Teško je, ima mnogo elementa koje treba popraviti do početka prvenstva. Da smo bili svih sedamnaest na okupu bilo bi sigurno bolje, igrači postepeno pristižu i uključuju se u trenažni proces, ali to svakako nije alibi za ovako slabu igru i poraz koji uostalom nije važan. U ovom periodu priprema morali smo da odigramo kud i kamo bolje. Imamo napadački potencijal, ali još uvek ne trčimo najbolje, ne rotiramo dobro tako da imamo mnogo toga da “ispeglamo” i što spremnije dočekamo prvenstvo, a relativno malo vremena je do prvog kola” , izjavio je posle utakmice šef stučnog štaba, Marko Spasić.

Od povrede se oporavio Borko Đorđević, a zbog bolova u leđima i dalje je van terena Martin Matović. Narednu proveru pirotski košarkaši imaće već u subotu protiv Napretka iz Aleksinca što će biti i generalna proba pred predstojeće prvenstvo. Uakmica počinje u 19 časova i 30 minuta u Hali “Kej” u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker