Lokalna samouprava

Praznik košarke i sporta u hali Kej – sve selekcije KK Pirota na okupu

Danas je u hali Kej organizovan tradicionalni susret svih selekcija KK Pirota na kome su mladi talentovani košarkaši prezentovali svoje veštine a gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i uprava kluba, podelila je mladim nadama pirotske košarke simbolične novogodišnje poklone.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je srećan kad vidi pune sportske terene.

kk pirot

-Mislim da Grad ulaže pristojna sredstva u sportske klubove, ove godine smo izdvojili 82 miliona dinara samo za sportske klubove, još 130 miliona za rad Sportskog centra. Uskoro nas očekuje i otvaranje Božićne škole sporta kada očekujemo da bukvalno sva deca, i ona koja se ne bave sportom, izaberu sportske aktivnosti i bave se sportom. Želimo da se deca osećaju lepo, razvijaju prijateljstvo u sportu, jer je to, čini mi se, jedini segment gde učimo decu kolektivnom nekom duhu, gde možemo da doživimo i tugu u porazu, sreću u pobedi, tako da je sport veoma bitan za odrastanje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Trener prvog tima Zoran Milovanović nije krio zadovoljstvo današnjim događajem.

-Kada vidimo koliko dece trenira košarku, to nam daje dodatnu motivaciju i radost. Mlađi igrači sada imaju priliku da se predstave i pokažu svoje umeće, tako da je ovo nešto što je fantastično-kazao je Milovanović.

Predsednik KK Pirot Bojan Ranđelović kaže da je današnji događaj pravi praznik sporta, praznik košarke.

-Imamo ovde 150 dece iz sedam selekcija, jedan lep događaj gde se vidi da je košarka veoma popularan sport u Pirotu i da deca sa zadovljstvom treniraju. Kada je reč o igri prvog tima, ono što smo zacrtali početkom sezone, a to je plasman u plej-of, to ćemo i da ostvarimo. Preostale su tri utakmice, večeras dočekujemo Beko i sve smo bliži plej-ofu. Ekipa igra fenomenalno, očekuje nas plej-of i borba za KLS, za prvu ligu. Kada je  reč o mlađim kategorijama, svake godine u ovo vreme organizujemo ovaj događaj, da se vidi koliko imamo selekcija, da treneri dobro rade sa decom i da bi omasovili košarku u Pirotu. Mnogo dece koja su ovde postaće profesionalni košarkaši, neki će biti delegati, sudije, ali ono što je vrlo bitno jeste da se od malih nogu bave sportom i budu bolji ljudi kad odrastu-kazao je Ranđelović.

Vladimir Jovanović, zadužen za omladinski pogon KK Pirota, kazao je da je današnji dan praznik košarke u Pirotu.

-Imali smo pauzu sa ovim događajem zbog kovida, nadam se da više neće biti pauza. Interesovanje je veliko, od Subotice, Beograda do Leskovca, prava je ekspanzija košarke. Naš mentor je veliki trener Svetislav Pešić, daje nam vetar u leđa, a nama je zadatak da motivišemo što više dece da se bave košarkom, da imamo masovnost, a iz toga da napravimo i kvalitetne igrače-kazao je Jovanović.

kk pirot kk pirot kk pirot kk pirot kk pirot prvi tim kk pirot kk pirot kk pirot kk pirot kk pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker