Lokalna samouprava

Praznik ića i pića u Izvoru

Danas je u pirotskom selu Izvor organizovana tradicionalna, treća po redu, manifestacija “Izložba vina, rakije i tradicionalnih jela” na kojoj su se predstavili proizvođači tradicionalne hrane, izvorske domaćice, ali i proizvođači kvalitetne “kapljice” i drugih proizvoda domaće radinosti.

izvor_3

Sajam je otvorio predsednik opštine Pirot Vladan Vasić koji je kazao da se ova manifestacija održava u momentu kada Pirot dobija status grada

-Drago mi je što su Izvorci počeli da uređuju svoje selo. Čuli ste da Pirot dobija status grada. Meni je drago zbog toga, ali ne bi dobili status grada da nismo to zaslužili, da nemamo infrastrukturu, da nemamo sajmove, turističke manifestacije, da nemamo Sajam peglane kobasice, brendove poput kačkavalja, ćilima i druge manifestacije. Pirot će nastaviti da raste, da napreduje ka selima, Izvor ima još dosta toga da uradi, ali mnogo toga je i uradio. Želim  da zajedno nastavimo da uređujemo grad-kazao je Vasić.

izvor_2

Predsednik Mesne zajednice Izvor, koja je uz Turističku organizaciju Pirot, organizator ove manifestacije čiji je pokrovitelj opština Pirot, zahvalio se predsedniku Vasiću na pomoći opštine Pirot oko uređenja i renoviranja zgrade Doma kulture u Izvoru, u kojoj je i održana ova manifestacija.

izvor_1

-Zahvaljujem se i Alatnici “Krstić”, javnim preduzećima “Vodovod i kanalizacija”, “Komunalcu” i svima koji su pomogli-kazao je Mile Tošić, predsednik MZ Izvor.

 

Na kraju manifestacije, titulu najboljeg proizvođača rakije dobio je Petar Manić iz Gradašnice, dok je u kategoriji vina pehar pripao Dimitriju Pančiću iz Pirota.

 

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da je reč o perspektivnoj manifestaciji, imajući u vidu da ona iz godine u godinu okuplja sve veći broj posetilaca.

izvor_5

Danas je u centru Izvora svečano otvorena i spomen-česma u znak sećanja na meštane ovog sela koji su poginuli u Prvom i Drugom svetskom ratu.

izvor_4

Na otvaranju izložbe nastupili su i članovi KUD “Dukat”.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker