Sport

Praznik gimnastike u hali Kej

Ovog vikenda održano je II kolo regiona u ženskoj sportskoj gimnastici u sportskoj Hali Kej. Na takmičenju je učestvovalo 12 klubova sa 120 takmičarki iz regiona jugoistok iz Pirota, Negotina, Bora, Zaječara, Knjaževca, Niša, Prokuplja, Leskovca i Kruševca.

Naše takmičarke ostvarile su veliki uspeh u svim kategorijama u pojedinačnim i ekipnim plasmanima.

U konkurenciji mlađih pionirki u konkurenciji 12 ekipa zauzeli smo 2.mesto ekipno ( u sastavu Iva Vidaković, Maša Đigov, Vera Gligorijević, Sara Todorov i Lenka Mitić), odmah iza ekipe iz Negotina od koje smo izgubili za 0.1 bod. U pojedinačnoj konkurenciji 62 takmičarke naša gimnastičarka Iva Vidaković osvojila je zlatnu medalju, dok je Maša Đigov osvojila bronzanu pojedinačnu medalju što predstavlja neverovatan uspeh za naše sportiste klub. Debitantkinje na ovom takmičenju u najmlađoj kategoriji bile su Lenka Mitić i Danica Denčić koje su pokazale sjajan potencijal.

U konkurenciji starijih pionirki u sastavu ( Dunja Gligorijević, Nikolina Kostić, Maša Stefanović i Angelina Tošić ) zauzeli smo 3.mesto ekipno dok je u pojedinačnom plasmanu naša gimnastičarka Dunja Gligorijević uspela da osvoji bronzanu medalju .

U konkurenciji omladinki, najstarijoj kategoriji naš klub su predstavljale dve takmičarke i ostvarile impozantan uspeh. Milica Mladenović je pokazala apsolutnu dominaciju na svim spravama osvojivši zlatnu medalju dok se Mila Đurić okitila bronzanom medaljom sa sjajnim vežbama. Milica i Mila su jedne od naših najstarijih članica sa višegodišnjim iskustvom u takmičarskoj gimnastici u svim nivoima takmičenja.

Takmičenje je bilo ujedno i kvalifikacionog karaktera gde se zbrajanjem rezultata sa oba kola po tri najbolje ekipe plasiraju na državno prvenstvo Gimnastičkog Saveza Srbije.

Sledećeg vikenda nastavljamo sa nadmetanjima u ženskom B programu i muškom A programu, javljaju iz pirotskog kluba.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker