Sport

Praznik fudbala u Beloj Palanci – Odigrani završni mečevi Mini Maxi fudbalske lige Pirot

U hali Sportskog centra “Banjica” u Beloj Palanci, u subotu 12. marta ove godine, dečaci i devojčice iz škola fudbala i fudbalskih klubova iz Pirotskog okruga, odigrali su utakmice završnog turnira Mini Maksi fudbalske lige Pirot u sezoni 2021-2022. U odlučujućem danu nastupilo je 18 ekipa iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada. Preko 250 dece, dečaka i devojčica, učestvovalo je u ovogodišnjoj MMFL Pirot. Završnom fudbalskom turniru, prethodio je festivalski deo MMFL Pirot.

Najbolje ekipe završnog turnira po godištima:

2010- FK Radnički Pirot
2011- ŠF Libero Pirot
2012- KMF Pirot
2013- ŠF Libero Pirot
2014- ŠF Libero Pirot

ŽFK Jedinstvo 2014 Pirot učestvovaće na regionalnom turniru FS RIS za devojčice. Svi učesnici Mini-Maksi lige dobili su diplomu za učešće na ovogodišnjem takmičenju, a pobednici su nagrađeni peharima. Uz Fudbalski savez grada Pirota, organizatori ovog sportskog spektakla, bili su Sportski savez Bele Palanke i Sportski centar Banjica. Šampionske ekipe sa završnog gradskog turnira, učestvovaće na završnici regionalnih takmičenja za prvaka Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Najuspešnijima na regionu sledi takmičenje za prvaka Srbije. Svi ljubitelji fudbala koji su ispunili tribine hale u Beloj Palanci, uživali su u lepim fudbalskim potezima mališana. Ocena svih je da je na terenu bilo mnogo talentovane dece, koja su sigurno budućnost pirotskog i srpskog fudbala.

Bela Palnaka zaslužuje sve pohvale i čestitke, jer je na vrhunskom nivo organizovala završni
turnir MMFL Pirot 2021-2022. Fudbalski savez Grada Pirota i Fudbalski savez Pirotskog okruga zahvaljuju se svim učesnicima ovogodišnje MMFL Pirot porukom IGRAJ FUDBAL BUDI
SREĆAN

U 22. sezoni Mini-Maxi fudbalska liga Srbije za dečake i devojčice od 6 do 12 godina, igra se u 23 gradske lige širom Srbije. Primarni cilj ovog projekta bazičnog fudbala FSS je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Posebno zadovoljstvo je što su naši evropski i svetski prvaci u fudbalu deo svog fudbalskog odrastanja i prve korake na terenu ostvarili u Mini-Maxi ligi Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker