Ostale vesti

Pravi trenutak za novu karijeru: U Pirotu nikada veći broj programa prekvalifikacije za najtraženija zanimanja

U Pirotu je u toku, ili će biti raspisani u narednom periodu, veliki broj poziva za obuke i prekvalifikacije, od prekvalifikacije za šnajdere, odnosno tekstilne radnike, s obzirom na činjenicu da kompanija E Miroljo za desetak dana pokreće proizvodnju u još jednoj hali u nekadašnjem Prvom maju, zatim za ugostiteljske radnike koji su takođe deficitarni. Grad Pirot se takođe maksimalno angažovao da se kroz razne sisteme prekvalifikacije smanji nezaposlenost, a na istom zadatku su i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Nacionalna služba za zapošljavanje, Ugovorna okružna privredna komora Pirot, Organizacija HELP kao i Udruženje osveženje koje zahvaljujući projektu finansiranom od strane Švajcarske, u uz neizostavnu podršku Grada Pirota, realizuje važne programe prekvalifikacije za varioce, ali i programere. Obuka za više od 40 naših sugrađana za programiranje u veoma traženom C# programskom jeziku uveliko je u toku a danas je završeno prijavljivanje za besplatne obuke za varioce i CNC operatere. 

Obuka za KONOBARE

UO Privredna komora Pirot organizuje trodnevnu Obuku za konobare u periodu od 25. – 27. februara 2019. godine. Obuka će biti održana u prostorijama Hotela „ANA LUX SPA“. Predavači su stručni saradnici Slavko Bjeković i Desimir Aleksić, eminentni stručnjaci iz oblasti ugostiteljstva.

Informacije na sajtu UOPK Pirot.

Obuka za ŠIVAČE

Ubrzo će krenuti i obuke za šivače i to za potrebe kompanije E Miroljo. Obuka će se vršiti u samom pogonu ove kompanije a u prvom pozivu obuku će proći tridesetak polaznika.

-Jedina novina u odnosu na prošlu godinu je da smo umesto programa za angažovanje lica iz kategorije teže zapošljivih uveli novu meru, a odnosi se na organizovanje obuka za deficitarna zanimanja na tržištu rada. Poseban fokus stavljen je na zanimanje šivača za kojima postoji konstantna potreba u našem gradu, budući da je tekstilni sektor u ekspanziji, a da tržište rada ne može da ponudi kavlifikovana lica sa potrebnim znanjima i veštinama koje se traže. Za ovu meru izdvojili smo 2,4 miliona dinara. Ovih dana očekuje se i potpisivanje ugovora sa Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot, kompanijom E.Mirolio d.o.o. i Tehničkom školom iz Pirota, koji će uzeti učešća u realizaciji pomenute obuke. Prvi krug obuke biće realizovan za 30 lica, a ukoliko bude velikog interesovanja sprovešćemo još dva kruga obuke-kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota.

 

 

 

https://www.pirotskevesti.rs/lokalna-samouprava/potpisani-ugovori-sa-107-polaznika-programa-obuka-i-prekvalifikacija-za-najtrazenija-zanimanja/

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker