Zanimljivosti

Praktične frizure za letnje vrućine

Leto nameće trendove kada je reč o ženskoj kosi, pa se tako na visokim temperaturama  najčešće nosi podugnuta kosa, vezanu u punđu ili rep. Frizeri kažu da žene u Pirotu prate trendove ali se tokom leta odlučuju za praktične frizure. Pojedine frizure ne izlaze iz mode a od trendova je važnije samopouzdanje koje ženi daje uredna i negovana kosa.

Svetski trendovi se prate i u Pirotu pa tako kratka “Bob” frizura, jednostavna i vanvremenska i ovog leta ostaje čvrsto među trendovima.

Mašne za kosu su savršen  odabir da se pored praktične strane  doda malo nežnosti i romantike, ali i elegancije. Mogu se naći u različitim bojama i dezenima, da se pričvrstiti punđa, duži deo kose, ili  rep.

I ovog leta  se vraća na velika vrata se vraća “mokra kosa”. Frizerka Andrijana Lilić objašnjava da se kosa natopi penom dok je još uvek mokra i ostavlja se da se sama osuši. “Možete je malo izgužvati rukama ukoliko želite baršunast i loklnast izgled”.  Frizeri kažu, ne postoji ništa bolje od baršunaste, isfenirane kose koja podiže samopouzdanje. Zdrava i negovana kosa je pola posla!

Bilo da se radi o frizuri za svaki dan ili o svečanoj, uredna, vezana kosa je apsolutni trend za leto 2023. godine, pogotovo kada temperature porastu. Afro ili običen kikice, vezani rep ili punđa nosiće se na svakom koraku.

Foto: Andrijana Lilić – privatna arhiva

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker