Reportaža

Poznati pirotski frizer Ivica Micić vanredno stanje iskoristio da na originalan način uredi svoj lokal i unapredi posao

Uspešni poslovni ljudi u svakoj krizi, svakom problemu vide šansu. Takvu poslovnu filozofiju deli i jedan naš sugrađanin, muški frizer Ivica Micić, koji je vanredno stanje i vreme dok je rad frizerskih salona zbog korone bio zabranjen, iskoristio da na originalan i jedinstven način uredi enterijer svog frizerskog salona i samim tim unapredi svoj biznis. Ivičin frizerski salon “Hair by Edge” na istom je nivou sa frizerskim salonima u Skandinaviji, Zapadnoj Evropi i predstavlja jedinstven spoj modernog i tradicije.

frizer Ivica Pirot
Fotografija – lična arhiva Ivica Micić

Ivica se ovim poslom bavi više od dve decenije, tačnije 21 godinu, od svoje sedamnaeste godine.

-Svoje klijente sam navikao da na par godina menjam izgled lokala i uvek se trudim da to bude nešto neobično, ali ovog puta sam imao više vremena. Naime kad je objavljeno vanredno stanje nisam imao izbora nego da renoviram lokal, jer kao neko ko je navikao svaki dan da radi nisam mogao da zamislim da ću od tog trenutka morati da sedim u stanu. Krenuo sam od prvog dana sa renoviranjem jer sam prethodno imao viziju kako želim da mi izgleda lokal-kaže Ivica za Pirotske vesti i dodaje da je sve radio sam.

-Počev od pravljenja fotelja, stolica, restauracije starog frizerskog pulta pa preko rama za ogledala u obliku naočara, lustera, a posebno sam vreme posvetio sastavljanju “svojih” mašinica gde sam kupio najbolje elemente od različitih mašinica i dobio izuzetan kvalitet alata koji se ne može kupiti u slobodnoj prodaji i spada u “custom made”, pa je samim tim i izrada frizura dovedena na najveći mogući nivo. Uvrstio sam celu novu liniju proizvoda koje mogu mušterije da probaju na svojoj kosi potpuno besplatno a radio sam i na svom usavršavanju posećujući redovno vebinare najvećih svetskih majstora. Dvanaest do četrnaest sati rada dnevno mi nisu teško padali i bili su mi neka vrsta odbrambenog mehanizma od svega što se dešavao napolju. Znao da će se trud isplatiti i da ću kad sve završim moći da uživam sa svojim klijentima u novom ambijentu. Tako da mogu reći da sam iskoristio ovu globalnu nesreću u najboljem mogućem pogledu-kaže Micić.

[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”Frizerski salon Ivice Micića”]

Mali muzej starih frizerskih alata i nameštaja starih preko sto godina

Micić je napravio i pravu malu izložbenu postavku starih frizerskih alata koje je godinama skupljao, a mnogi eksponati stariji su i od jednog veka.

-Izuzetno sam ponosan na zbirku starog frizerskog alata i nameštaja. Među eksponatima ima dosta njih koji su stariji od 100 godina. Celu zbirku sam uspeo da uklopim u salon i time sam dobio specijalizovani muzej u malom. Primera radi, berberska stolica, koja je deo ove svojevrsne postavke stara je preko sto godina, frizerski radni pult – sedamdesetak-kaže Micić.

 

fotografije – lična arhiva Ivice Micića

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker