Kultura

Poznati harmonikaš Vlada Veselinović, iz Pirota, snimio spot za kompoziciju “Staroplaninska rapsodija”

Poznati umetnik na harmonici iz Pirota Vlada Veselinović objavio je spot za svoju novu kompoziciju – “Staroplaninska rapsodija”. Spot će premijerno biti emitovan večeras u 20 sati. 

-“Većina melodija koje sam do sada komponovao je u stilu različitih melosa sa Balkana, tako i “Staroplaninska rapsodija” je u duhu tradicionalne muzike sa ovog podneblja. Što se tiče spota, veoma sam zadovoljan, bilo je mnogo učesnika i svako je svojom energijom dao doprinos slici i priči da na pravi način upotpuni moju kompoziciju. Želim i ovim putem da zahvalim svim učesnicima ispred i iza kamera, kao i svima koji su pomogli u realizaciji spota-kaže Veselinović za Pirotske vesti

Spot su oplemenili igrači KUD-a “Dukat” iz Pirota i igrači Folklornog ansambla Doma kulture Babušnica, sve pod rukovodstvom koreografa Dejana Lilića. Pored folklora, izdvojio bih priču koja ide paralelno i oslikava neko prošlo vreme, a u toj priči su glavni akteri Marina Nikolić Cenić, Marko Cenić i Dejan Lilić. Snimanje spota su radili Robert Ilić i Aleksandar Radovanović, a montažu Milan Antić. Spot je sniman u Domu kulture Babušnica i u selima Aleksandrovac i Gornji Striževac.
-Ono što mi predstoji je završetak mnogobrojnih muzičkih projekata. Neki od njih su: pravljenje muzičkog aranžmana za koreografiju “Lužnički vez” koju će izvoditi KUD “Dukat” Pirot, aranžman i produkcija nove pesme Bobana Zdravkovića, nova štampana izdanja stručne muzičke literature, nove autorske kompozicije itd.”-kaže Veselinović.
Pretpremijera spota “Staroplaninska rapsodija” biće na lokalnim televizijama u Pirotu u utorak 01. 03. 2022. a na Jutjubu istog dana u 20h.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker