Gradska hronika

Poznata preliminarna lista privrednika za realizaciju mera energetske efikasnosti

U skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih objekata, u vezi sa Javnim konkursom  za učešće privrednih subjekata u realizaciji mera, Komisija za realizaciju i nadzor nad izvršenjem mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Pirota krajem prošle nedelje utvrdila je preliminarnu listu direktnih korisnika.

Prema rečima Bojana Ivkovića, menadžera grada Pirota za energetiku, važno je da za svih sedam planiranih mera ima prijavljenih privrednika. Neki od privrednika prijavljivali su se za realizaciju nekoliko mera, što je u skladu sa zakonom. Odbačene su dve prijave od ukupno 18 prijavljenih privrednika.

“Kada se pogleda da su neki od privrednika konkurisali za više mera, praktično, za 7 mera imamo 30 privrednih subjekata, potencijalnih izvođača radova. Trenutno teče rok za primedbe i žalbe onih koji nisu zadovoljni rezultatima, rok ističe 6. juna. Ukoliko bude žalbi nastojaćemo da ih u što kraćem roku obradimo kako bi Gradsko veće donelo odluku, i odmah nakon toga se kreće sa raspisivanjem Javnog konkursa za građane. On će trajati nešto duže, planiramo da traje 4 nedelje, kako bi građani mogli na vreme da se informišu i blagovremeno prikupe dokumentaciju i konkurišu” – rekao je Ivković.

Preliminarna lista potencijalnih privrednika za izvođenje radova, kao i svih 7 mera energetske sanacije, nalazi se na sajtu grada Pirota.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker