Ostale vesti

Poznat datum prijave za novu pomoć države studentima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prijavljivanje za studentske platne kartice početi od 13. novembra. Podsetimo, svih 240.000 studenata dobiće kartice 1. januara 2024. godine.

Kako je objavio Vučić na svom Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, sa studentskimi karticama, moći će da se ostvare brojni benefiti, između ostalog i:

  • Popust na vozne karte (20 odsto)
  • Popust na avionske karte (10 odsto)

Kako je nedavno istakao predsednik, u sklopu ove pomoći države studenti će imati vrlo slične popuste koje penzioneri ostvaruju sa svojim novim karticama.

Od 1. januara iduće godine, svih 240.000 studenata u Srbiji dobiće novu, besplatnu studentsku karticu sa brojnim pogodnostima koje će im olakšati život i doprineti nastavnom procesu. Takođe u okviru ove pomoći države, studenti će dobiti i tekuće račune u banci “Poštanska štedionica”.

– Svim studentima koji se prijave za karticu biće otvoreni tekući računi u banci ‘Poštanska štedionica’, čije će održavanje biti potpuno besplatno, a dobiće DINA platnu karticu koja će na sebi imati i jedinstveni broj svakog studenta, pa će služiti i kao identifikaciona“, rekla je za Tanjug Margareta Smiljanić, predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije “SKONUS”.

Prema njenim rečima, studenti privatnih univerziteta će takođe moći da se prijave za novu studentsku karticu, studenti iz Univerziteta u Novom Pazaru koji nemaju studenski dom, kao i studenti na državnim fakultetima gde ne postoje studentski centri.

Izvor: Tanjug

Foto: BuducnostSrbije/Instagram

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker