Lokalna samouprava

Poziv Piroćancima iz Gradske uprave da kandiduju projekte za finansiranje iz budžeta za 2024. godinu

Već duži niz godina gradjani Pirota putem participativnog budžetiranja deo su budžetskog procesa pripreme budžeta. Tako će biti i sa budžetom za 2024. godinu pa iz Gradske uprave pozivaju gradjane da prijave projekte za koje smatraju da su od važnosti za lokalnu zajednicu.

-​Iskoristite mogućnost da se i ove godine uključite u proces kreiranja budžeta, jer je to od velike važnosti za sve nas. Time ćete direktno uticati na kreiranje lokalne politike i izgradnju međusobnog poverenja između Uprave i Vas, kroz zadovoljenje Vaših potreba. ​Jedino što treba da uradite je da date sugestiju šta je po Vama prioritet i potreba za izgradnjom, uređenjem ili unapređenjem neke usluge za narednu godinu. Ne mora da to budu veliki projekti od strateškog interesa, pažnju mogu zaslužiti i mali projekti i usluge koji će građanima Vaših mesnih zajednica, Vaše ulice, zgrade, naselja poboljšati uslove života, oplemeniti Vaš životni prostor, privući nove stanare ili poboljšati snabdevanje u svim vidovima Vaših potreba. U razmatranje će se uzimati oni predlozi/projekti koji su u okviru planiranih sredstava budžeta za te namene, koji sadrže okvirni predračun, koji su izvodljivi i imaju najveći stepen spremnosti (postoji urađena projektna dokumentacija i rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi)-navode iz Gradske uprave Pirot.

​Prikupljanje predloga će trajati od 14.08. – 28.08.2023. godine.

​-Naša je obaveza da Vas, po sređivanju predloga, obavestimo putem medija, koji od Vaših predloga je ušao u uži izbor za realizaciju. Vaše predloge možete proslediti mejlom na [email protected]. na predviđenom obrascu koji se nalazi na sajtu Grada Pirota.  Obrasci se mogu naći i popuniti i u Uslužnom centru Grada Pirota na pultu za informacije-poručuju iz Gradske uprave.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker