Lokalna samouprava

Poziv građanima iz Gradske uprave: Glasajte za projekat koji će se realizovati iz naplate poreza na imovinu

Grad Pirot jedan je od 45 gradova i opština koji sprovodi Projekat “Reforma poreza na imovinu” a u okviru koga se pored popisa nepokretnosti na terenu sprovodi i razvija koncept Dobre uprave.

Kako je Pirotskim vestima kazala Ivana Malinović, šef Odseka lokalne poreske administracije, grad nastoji da sprovođenjem niza aktivnosti podstakne građane da u što većem broju učestvuju u odlučivanju o tome gde će se uložiti novac ostvaren od naplate poreza na imovinu.

-Zahvaljujući glasovima poreskih obveznika ove godine je realizovan projekat “Proširenje kapaciteta vrtića Bambi” i projekat “Mobilni planetarijum”. Podsećamo građane da do kraja septembra mogu glasati za jedan od predloga sa flajera koji su dobili uz ovogodišnje poresko rešenje i isti ubacati u glasačku kutiju na šalteru br.4. Nakon sumiranja rezultata od strane radne grupe predlog sa najvećim brojem glasova biće realizovan naredne godine a finansiran iz sredstava naplaćenih od poreza na imovinu-kazala je Malinovićeva.

Ove godine, građani svojim glasovima mogu da doprinesu realizaciju jednog od sledećih predloga projekata koji se nalaze na flajeru koga su dobili svi poreski obveznici poreza na imovinu, zajedno sa poreskim rešenjima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker