Gradska hronika

Požar u Jevrejskoj ulici, izgoreo stan. Herojska intervencija pirotskih vatrogasaca

Danas je u Jevrejskoj ulici u stambenoj zgradi, tačnije jednom od stanova na kraju ulice, izbio požar koji je veoma brzom intervencijom pirotskih vatrogasaca saniran. Za sada nema zvaničnih podataka, ali po nezvaničnih, nema teže povređenih među stanarima koji su na vreme evakuisani akcijom svih raspoloživih snaga pirotskih vatrogasaca. Dve osobe su transportovane, kako nezvanično saznajemo u pirotsku bolnicu ali za sada nema informacija o kakvim povredama je reč. Na lice mesta su bile i sve raspoložive ekipe hitne pomoći čiji su lekari i medicinski tehničari pružali pomoć stanarima. Vatrogasci su intervenisali sa sedam vozila, a osim pirotskih, bilo je i vatrogasaca iz okolnih mesta. Intervnencija je trajala više od dva sata.

pozar pirot jevrejska ulica

Pirotski vatrogasci su odmah izašli na mesto događaja i intervenisali u veoma otežanim uslovima, jer je veliki broj automobila, koji je bio parkiran oko zgrade, otežavao pristup zgradi vatrogasnom mehanizaciji. Ipak, vatrogasci su nadljudskim naporima, uspeli da sa “punom borbenom opermom”, maskama sa kiseionikom, evakuišu sve ugrožene stanare iz zgrade. Onima koji su bili u težem stanju, lekari su pružali pomoć na licu mesta.

Na mestu događaja zatekli smo i zamenika gradonačelnika Pirota Miloša Colića, koji je za Pirotske vesti kazao je da su vatrogasci intervenisali na vreme.

-Sve osobe iz te lamele prebačena su u susednu lamelu, vatrogasci su došli na vreme, stanari su bili solidarni. Što se zgrade tiče protivpožarni sistemi su puni i operativni, međutim, nezgodno je prići jer je sa svim strana zgrade parking, za sada nemamo informacije kako je došlo do požara-kazao je Colić Pirotskim vestima.

Miljan Tošić, viši medicinski tehničar iz Hitne pomoći u Pirotu kazao je Pirotskim vestima da su dve ekipe Hitne pomoći intervenisale kako bi se pružila pomoć svima kojima je bila potrebna. Jedna trudnica je spuštena upravo sada, pre toga još jednu ženu smo sa vatrogascima spustili i pružili joj pomoć-kazao je Tošić.

 

 

pozar pirot jevrejska

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker