Gradska hronika

Požar odneo dva života u Ponoru kod Pirota

U stravičnom požaru koji se u pirotskom selu Ponor desio jutros oko 6 sati izjutra, nastradao je stariji bračni par Zagorka(86) i Vitomir(83) Nikolić iz tog sela. Zagorka je preminula usled trovanja ugljen monoksidom, a njen suprug Vitomir od srčanog udara.

Požar je izbio u kući u kojoj su oni živeli sami a policija pretpostavlja da je vatra iz šporeta zahvatila ceo stambeni objekat koji dobrim delom izgoreo.

_DSC0109_resize

Komšika Nikolićevih Jelica Golubović kaže za Pirotske vesti da je Vitomir svoju suprugu koja se ugušila od trovanja ugljen-monoksidom izneo iz kuće kako bi je spasao od požara koji se brzo proširio na gotovo celu kuću. -Kada je izneo, potrčao je do bunara sa kofom vode, ali se kod bunara srušio i preminuo od srčanog udara, pa je hitna pomoć koja je brzo došla mogla samo da konstatuje smrt oboje supružnika.

_DSC0102_resize

Predsednik Mesne zajednice Ponor Predrag Potić kazao je da bi tragedija možda mogla da bude sprečena da selo ima vodu.

_DSC0094_resize

-Decenijama nemamo ni kap vode u selu pa se snabdevamo iz bunara i ko kako stigne. Jutros se brzo okupilo puno ljudi i da je vode bilo u samoj kući i da je ima u komšiluku mi bi brzo sproveli creva i možda bi tragedija bila sprečena ili bar jednog od Nikolića spasili-izjavio je  Potić.

Meštani kažu da su ekipe hitne pomoći, vatrogasci i policija brzo reagovali ali se požar širio velikom brzinom.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. Saucesce porodici.Selo bez vode,a predizborna prica o Pirotu kao najvecem gradilistu u Srbiji je pustanje magle za javnost,Sta kazu na ovo akteri:dir,ViK sa kumom,kamenolomci denca i aca ?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker