Ostale vesti

Povređena roda sletela u dvorište crkve

U dvorište Pazarske crkve sinoć je sletela povređena roda. Ptici je polomljena noga i potrebno je hitno joj ukazati pomoć. Sveštenstvo Hrama Roždestva Hristovog kontaktiralo je sa Zavodom za zaštitu prirode, kako bi zbrinuli povređenu rodu.

DSC00909

Radnici i sveštenici Pazarske crkve pokušali su da pomognu ptici. S obzirom na to da u nadležnost Veterinarske klinika u Pirotu ne spada i briga o divljim životinjama, pomoć su potražili u Beogradu i Nišu. U toku dana predstavnici Zavoda za zaštitu prirode ogranka u Nišu trebalo bi da dođu u Pirot i pruže pomoć povređenoj ptici.

DSC00916

-Roda je potpuno bespomoćna, mlada je, čini se da još uvek uči da leti. Jutros smo nabavili svežu ribu i ona je jela iz naše ruke iako je uplašena. Još sinoć smo zvali našu Veterinarsku kliniku, rekli su da briga o ovim životinjama nije u njihovom domenu i uputili su nas na Niš i Beograd. Kontaktirali smo sa ispostavom Zavoda za zaštitu prirode iz Niša i dobili smo odgovor da će doći da zbrinu rodu, da joj saniraju povredu, a mi ćemo postupati po njihovim uputstvima – rekao je sveštenik Jovan Glišović.

IMG_0024

Otac Jovan kaže da ima simbolike u tome što je roda sletela baš u dvorište Hrama Roždestva Hristovog.

DSC00921

– Verovatno i ptica oseća da će u hramu gostpodnjem naći pomoć i utehu. U Jevanđelju stoji da je gospod svom narodu rekao “Vidite li ptice nebeske, niti žanju, niti seju, pa ipak ih hrani otac vaš nebeki”, tako je i ova bespomoćna roda došla da je nahranimo i pružimo joj pomoćpriča sveštenih Jovan Glišović.

 IMG_0020

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker