Gradska hronika

“Povezivanje i udruživanje – formula za uspeh”, nova radionica ZIP centra Pirot

Zip centar za mlade – biznis inkubator doo u okviru projekta “Plan rada za 2021. godinu Start – ap centra u Pirotu”, organizovao je drugu besplatnu Radionicu o dostupnim izvorima finansiranja namenjenim ženama preduzetnicama i meetup žena preduzetnica pod nazivom “Povezivanje i udruživanje – formula za uspeh”. Gosti radionice bile su, Jelena Kostić, konsultant za mala i srednja preduzeća, i Vesna Jevtović, predsednica Udruženja poslovnih žena iz Niša.

Direktorka ZIP centra u Pirotu, Mira Zlatkov, smatra da su radionice ovakvog tipa, pored ostalog, odlična prilika da se razmene iskustva, uspostave kontakti, razgovara o primerima dobre prakse i da se čuje nešto više o značaju povezivanja i umrežavanja u cilju postizanja boljeg položaja na tržištu.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Niš, Vesna Jevtović, kaže da se više od deset godina radi na edukaciji žena preduzetnica i njihovom umrežavanju. Ona smatra da je umrežavanje od velikog značaja kako bi se postigli, pored ostalog, i bolji poslovni rezultati. Kontakti i informacije su veoma bitni, kaže Jevtovićeva, i to je doprinelo da se mnogo toga u poslednje dve decenije promeni kada je reč o ženskom preduzetništvu. Sada su žene mnogo aktivnije, što je dovelo i do velikog porasta broja preduzeća koja su u vlasništvu žena, rekla je Vesna Jevtović.

Foto: Aleksa Cakić

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker