Lokalna samouprava

Povećani prihodi razlog novog rebalansa budžeta – U kasi grada Pirota dovoljno para za sve korisnike, socijalu i investicije

Većnici grada Pirota saglasni su sa Odlukom o izmeni i dopuni Odluke o budžetu, odnosno rebalansom, s obzirom da su prihodi znatno povećani i para ima dovoljno za sve korisnike budžeta i investicije. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je rekao da je zadovoljan što je rebalans uslovljen dobrom realizacijom koja je bolja od predviđene, ili planirane. Prihod od poreza na zarade će do kraja godine biti viši za 183 miliona dinara, što je sigurno dobro, i Vasić očekuje da se taj tempo prihoda nastavi i u 2023. godini.

Takođe, drugi razlog za rebalans jeste povećanje ostalih prihoda i uplata ministarstava i donatora za kandidovane projekte koji će se zajednički raditi. Kada je reč o rashodima, Vasić kaže da je bilo mnogo zahteva budžetskih korisnika i, bukvalno, svi zahtevi su sagledani, čak i neki zahtevi vaspitno obrazovnih ustanova koji su dostavljeni za narednu godinu.

“Kao što ste videli, najviše novca ima za saobraćajnu infrastrukturu, odvojili smo dosta novca za radove na bazenu želeći da što više novca, kada je već posao urađen, uplatimo ove godine. Za socijalu, uvrstili smo 9 miliona dinara za smanjenje energetske krize koja nas, verovatno, očekuje ove zime, pa ćemo videti kako ćemo taj novac raspodeliti. Izdvojili smo novac za sportske klubove, za medije, za energetsku efikasnost. Kod Komunalca smo uveli poziciju da se doda javna rasveta u gradu, kao što je rasveta od Temske ka Manastiru Sveti Đorđe, u Ulici Kavak, rasveta od pruge ka Nišavskoj dolini. Da se ponovim, ima dosta novca i za energetsku efikasnost, u nekim vrtićima, kao što je Lane, želimo da zamenimo grejanje vode, da tamo postavimo solarne kolektore, izdvojili smo novac za kupovinu neke opreme, da završimo opremanje terena sa veštačkom travom i tako dalje. Tu ima preko 40 stavki, mogu da vam kažem pojedinačno sve, ali mislim da je najveći broj zahteva uzet u obzir” – rekao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker