Lokalna samouprava

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović: Gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske jedan od strateški važnih projekata koji se trenutno realizuje u Srbiji

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žofreom, gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem i načelnicom Pirotskog upravnog okruga Draganom Tončić obišla je danas radove na izgradnji glavne merno-regulacione stanice gasne interkonekcija Srbija-Bugarska, deonica kroz Srbiju Niš-Dimitrovgrad. Tom prilikom, Mihajlovićeva je istakla da je ovo jedan od strateški važnih projekata koji se realizuju u Srbiji koji će omogućiti snabdevanje Srbije od više dobavljača gasa, što je od ključne važnosti za bezbednost zemlje sa aspekta energetike.

-Ovaj projekat je od izuzetne važnosti jer mi želimo da Srbija bude energetski bezbedna zemlja. Da i u energetici budemo, ne samo tranzitna zemlja, već da budemo bezbedniji, da imamo dovoljne količine gasa, da ni jednog trenutka ne budemo u poziciji da zavisimo od jednog pravca dotoka gasa ili samo jednog dobavljača, bez obzira ko to bio-poručila je ministarka Mihajlović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker