Lokalna samouprava

Potpisani ugovori u dualnom obrazovanju u Svečanoj sali Gradske uprave Pirot

Danas su u Svečanoj sali Gradske uprave Pirot u prisustvu predstavnika kompanije Tigar tajers, Gradske uprave Pirot – zamenika gradonačelnika Miloša Colića i pomoćnice gradonačelnika Milice Golubović i direktora Srednje stručne škole i Tehničke škole, potpisani ugovori o dualnom obrazovanju čime će se omogućiti čvršće povezivanje obrazovnog sektora sa realnim sektorom, tačnije kompanijom Tigar tajers. 

Predstavnici kompanije Tigar tajers, Milena Tošić, direktor Sektora podrške i Zoran Kostić, direktor Sektora ljudskih resursa istakli su veliki značaj ove saradnje koja će generisati brojne benefite i za kompaniju i za obrazovne institucije u Pirotu.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika kazao je da je Grad Pirot mnogo napora učinio da se uspostavi sistem dualnog obrazovanja, a takođe, deo je pilot projekta kada je reč o učenju na radnom mestu.

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović kazala je da je ovo istorijski događaj za srednje stručne škole u Pirotu.

-Htela bih da se zahvalim Tigar tajersu koja se još jednom pokazala kao društveno-odgovorna kompanija ali i kao kompaniji koja godinama ulaže u obrazovanje u Pirotu. Deca koja budu imala praksu i mogućnost da vide kako izgleda rad u fabrici, imaće sigurno mnogo uspeha u svom daljem poslu-kazala je pomoćnica Golubović.

Direktor Srednje stručne škole Dragoslav Mančić kazao je da je veoma zadovoljan činom potpisivanja ugovora koji je rezultat dugogodišnjeg nastojanja i rada na uvođenju dualnog sistema obrazovanja.

Direktor Tehničke škole Milan Božić takođe je istakao veliki značaj potpisivanja ugovora sa najvećom kompanijom u regionu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker