Lokalna samouprava

Potpisani ugovori sa 107 polaznika programa obuka i prekvalifikacija za najtraženija zanimanja

Danas su u sali Gradske skupštine potpisani ugovori o prekvalifikaciji i obuci za 107 uglavnom mladih i nezaposlenih osoba sa evidencije pirotske filijale NSZ. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici nemačke organizacije HELP, koja sa preko 2.5 miliona dinara finansira čitav program zajedno sa Gradom Pirotom, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, direktor NSZ u Pirotu Dragan Jenačković i Miloš Colić iz ZIP centra u okviru koga će se realizovati program prekvalifikacije za IT industriju.

Po rečima gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, Grad Pirot je za 11 godina uspešne saradnje sa nemačkom organizacijom HELP podržao pokretanje malih biznisa i obezbeđivanje posla za 433 lica, a najnovijim programima prekvalifikacije i obuke obuhvaćeno je čak 107 osoba. 

-Čestitam pre svega polaznicima programa obuka i prekvalifikacije što ste smogli snage i hrabrosti da se kroz usavršavanje bolje pozicionirate na tržištu rada i lakše dođete do posla. Reč je o programima obuka za najtraženija zanimanja na našem tržištu rada. Konkretno vršiće se obuka za 10 armirača, 20 rukovaoca građevinskim mašinama, 26 šivača, osam tesara, 20 viljuškarista, 10 zavarivača i 15 programera. Za ovim zanimanjima postoji i veća potražnaj pa ćemo nastojati da ove obuke ponavljamo ali i da organizujemo obuke za druga zanimanja koja su tražena. Zahvaljujem se HELP-u na odličnoj i plodnoj saradnji, filijali NSZ i ZIP centru koji će osim ovih 15 raditi obuku za 30 programera u narednom periodu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dragan Jenačković, direktor pirotske filijale NSZ zahvalio se Gradu Pirotu, HELP-u i ZIP centru na odličnoj saradnji u realizaciji ovog važnog projekta. On je dodao da će NSZ pomoći polaznicima u svom domenu kako bi oni po uspešnom završetku obuke što pre našli posao.

Miloš Colić, iz ZIP centra kazao je da je ovo samo početak obuke za IT stručnjake i da će se program nastaviti već naleto kada će se vršiti napredna obuka za ovim veoma traženim stručnjacima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker