Lokalna samouprava

Potpisan memorandum o razumevanju sa predstavnicima kinesko-beloruskog Industrijskog parka “Great Stone”

Tokom posete delegacije iz Pirota Belorusiji, 22. maja 2019. godine potpisan je Memorandum o razumevanju između Slobodne zone Pirot i predstavnika Kinesko-beloruskog industrijskog parka „Great Stone“, najvećeg zajedničkog strateškog projekta Belorusije i Kine.

Memorandum o razumijevanju je uspostavljen u kontekstu inicijativa koje su strane preduzele u cilju saradnje, razmene informacija, iskustava, poboljšanja i intenziviranja njihovog prisustva na tržištima stranih investicionih projekata,  forumima i pružanja sigurnog i udobnog scenarija za buduće projekte.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju uspostavljen je okvir za saradnju sa ciljem doprinosa održivom i socijalnom razvoju slobodnih/posebnih ekonomskih zona i industrijskih parkova.

Sporazum su potpisali dr Dragan Kostic, izvršni direktor Slobodne zone Pirot, g. Aliasandr Iarashenka, rukovodilac drzavne institucije Uprave kinesko-beloruskog industrijskog parka „Great Stone“ i g. Sergej Vaitehovski, zamenik generalnog direktora Kinesko-beloruske kompanije za razvoj industrijskog parka.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker