Politika

Potpisan koalicioni sporazum KZP-SPS-SDS

Danas je u Medija centru Doma kulture potpisan koalicioni sporazum između Koalicije za Pirot, Socijalističke partije Srbije i liste Socijaldemokratska partija-Liberalno demokratska partija. Nakon potpisivanja sporazuma, lider Koalicije za Pirot mr Vladan Vasić kazao je da je od samog početka zvaničnih pregovora, nakon prvog sastanka sa SPS-om i SDS-LDP bilo jasno da će se ova većina napraviti.

-I do sada smo imali izuzetnu saradnju, ove tri liste su dobile više od 50 posto glasova i mandata. Mislim da je Pirot glasao tako da je procenio da je dosadašnja vlast, čija je okosnica bila saradnja KZP i SPS, dobro radila, tako da će tako biti i na dalje-kazao je Vasić.

_ACA6457_resize

Lider pirotskih socijalista Vidojko Panajotović kazao je da  je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa KZP, ali i SDS-om i dodao da je ovo jedina koalicija koja je bila moguća u ovom trenutku.

-Razgovarali smo sa svim koji su prešli cenzus, bili su korektni, ali naša procena i procena našeg Opštinskog odbora bila je da potpišemo ovaj koalicioni sporazum jer naše mišljenje je da smo do sada sa Vasićem sarađivali dobro, i nema razloga da tako ne bude i u buduće-kazao je Panajotović uz kostataciju da je na internom glasanju u pirotskom SPS-u data jednoglasna podrška potpisivanju ovog koalicionog sporazuma.

Profesor Vladica Tošić, lider pirotskog SDS-a, koji je na izborima nastupao sa LDP-om, kazao je da je doneta jednoglasna odluka da se potpiše ovaj koalicioni sporazum sa Koalicijom za Pirot i SPS-om.

-Pirot mora hrabro da iskorači napred i da se suoči sa izazovima sadašnjosti i budućnosti. Mi smo spremni da damo svoj suštinski doprinos i preuzemo punu odgovornost za zajedničke ciljeve koje smo izdefinisali ovim dogovorom. Naš zajednički cilj je da Pirot postane moderan, prosperitetni grad, koji pruža moderne uslove života i perspektivu-kazao je profesor Tošić.

Po Vasićevim rečima, koalicioni sporazum podrazumeva da KZP da kandidate za gradonačelnika i predsednika Gradske skupštine, SPS će dati kandidata za zamenika gradonačelnika, a lista SDS će dati kandidata za zamenika predsednika skupštine.

-Dogovorili smo se i oko broja ljudi u budućem Gradskom veću, KZP će dati pet kandidata, SPS i SDS po dva-kazao je Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker