Lokalna samouprava

Potencijali Pirota predstavljeni investitorima u Berlinu(Video)

Predstavnici deset gradova i opština iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije imaju priliku u Berlinu da predstave investicione potencijale zainteresovanim ulagačima. U radu samita učestvuje i predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić, javlja televizija N1.

Za sve investitore koji žele da prošire ili zasnuju poslovanje u Jugoistočnoj Evropi sertifikacija gradova i opština je jedan standardizovani instrument na osnovu koga procenjuju lokalnu poslovnu klimu.

Poseta ima i obrazovni karakter jer će učesnici moći da se upoznaju sa najboljom poslovnom praksom u nekoliko nemačkih gradova i opština.

“Videli smo koliko smo mi imali birokratije, šta smo mogli da otklonimo. Uveli smo neke nove procedure, neke nove institucije – Savet za privredu, uradili smo strategiju razvoja opštine, preispitujemo svoje ciljeve, uveli smo Kancelariju za lokalni i ekonomski razvoj”, kaže gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Bolja prezentacija opštine i bolja saradnja sa investitorima, prema njegovim rečima, je nešto što je urađeno da bi Pirot imao veći broj zaposlenih i da se otvaraju nova radna mesta.

Izvor : TV N1

http://rs.n1info.com/a57952/Biznis/Znacaj-sertifikacije-gradova-za-razvoj-poslovanja.html

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker