Lokalna samouprava

Postavljeni novi kontejneri u gradu, odlaganje smeća biće još lakše

Svojim planom investicija JP Komunalac predvidelo je i nabavku 150 kontejnera vrednih oko 4.5 miliona dinara. Reč je o modernim kontejnerima sa plastičnim poklopcima sa ugrađenom nožicom za  otvaranje poklopca čime će se znatno lakše ubacivati smeće. Direktor JP Komunalac Boban Tolić apelovao je na sugrađane da u nove kontejnere nipošto ne ubacuju žar ili pale smeće, što se do sada neretko dešavalo, jer bi prilikom paljenja došlo do uništenja poklopca. Novi kontejneri biće raspoređeni u centru i širem centru grada, uglavnom gde su stambene zgrade, gde do sada nije bilo problema sa paljenjem kontejnera, upravo kako bi se novi kontejneri što je moguće duže sačuvali. U Pirotu i selima sa ovom nabavkom ima ukupno 1.300 kontejnera. 

-Kontejnere ćemo menjati po ustaljenom principu, novi idu u prvu zonu, a kontejneri iz prve u drugu zonu. Kontejneri koji su u dobrom stanju i još se mogu upotrebljavati biće postavljeni po selima, gde već nekoliko godina imamo postavljene kontejnere, u najvećem broju sela, gde će takođe biti popravljeno stanje. Prošle godine smo nabavili 120 novih kontejnera tako da sa ovom nabavkom nastavljamo sa pozitivnim trendom. Bez ove nabavke imali smo 1.150 kontejnera, sa ovom biće 1.300, verovatno će nešto ići i u otpis, ali rade se zaista o velikom broju kontejnera-kazao je direktor Tolić.

Slične vesti

2 Comments

  1. Jos kada bi vecina gradjana bila kulturnija da ne pale kontejnere bilo bi lepo, narucito u hladnim mesecima kada izbacuju negasen pepeo u te iste

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker