Gradska hronika

Postanite deo Avanturističke mreže

Foto – Sky sence – Nikola Mraković

Avanturistička mreža vas poziva da postanete deo njenih avantura, učlanite se u udruženje i učestvujete u programima i projektima koje realizuje. U fokusu delovanja ovog udruženja nalazi se spajanje prirode, kulture i ljudi u avanture koje ćete pamtiti. Ciljevi udruženja su promocija i unapredjenje avanturizma, outdoor sportova, zaštite prirode i kulturnog nasledja u Jugoistočnoj Srbiji, prvenstveno u kanjonu reke Jerme, na Staroj planini i u Pirotskom okrugu.

Fotografija – Ana Krsmanović

Najznačajniji projekat udruženja “Jerma za avanturiste” započet je 2017. godine i obuhvata razvoj avanturizma i eko turizma u kanjonu reke Jerme kroz outdoor sportove, a ujedno i omasovljenje i popularizaciju boravka u prirodi, planinarenja, kampovanja, sportskog penjanja, biciklizma, speleologije itd. U okviru ovih aktivnosti i realizovanog projekta “Jerma za mlade avanturiste” ( ) organizovan je i prvi Avanturistički festival “Outdoor fest Jerma” koji je nadmašio očekivanja i učesnika i organizatora.

Outdoor Festival Jerma 2017 from Adventure Travel Network on Vimeo.

 

Udruženje najavljuje novu avanturističku 2019. godinu, koja će biti posvećena porodičnim aktivnostima u prirodi, organizaciji sportskih i kulturnih dogadjaja u kojima možete učestvovati ili se priključiti organizacionoj grupi i volonterima:

Foto Igor Đorđević

1. Avanturistički festival “Outdoor fest Jerma”, 14 – 18. avgust
2. Kulturno – umetnička manifestacija “Gradić” fest u Pirotskoj tvrdjavi – jun/jul
3. Avanturistička trka za decu u Pirotskoj tvrdjavi – jun/jul
4. Festival orijentalnog plesa u Nišu jul/avgust – podrška organizatoru
5. Projekat “Aktivne porodice i zelene učionice” – tokom cele godine
Ukoliko želite da postanete deo organizacionog tima, pored zanimljivih avantura prilikom istraživanja lokaliteta i realizacije aktivnosti, očekuju vas nova znanja i veštine iz oblasti upravljanja projektima, event menadžmenta i marketinga. Učimo i radimo kroz avanture u prirodi i outdoor sportove. Svi ostali se mogu prijaviti kao učesnici na našim dogadjajima. Nije bitno odakle ste, niti koliko imate godina, bitno je da u sebi gajite barem malo avanturističkog duha.

Foto Igor Đorđević

Obratite nam se putem e-maila: [email protected] nakon čega ćete biti obavešteni o daljim aktivnostima. Više informacija o udruženju potražite na sajtu www.neat-serbia.com, facebook stranici www.facebook.com/neat.serbia
Jelena Djordjević – predsednica udruženja

Foto Igor Đorđević
Foto Igor Đorđević
Foto Igor Đorđević
Foto Igor Đorđević

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker