Gradska hronika

Poslodavci ponudili 240 slobodnih radnih mesta

Danas je u hali “Kej” otvoren tradicionalni prolećni Sajam zapošljavanja u organizaciji pirotske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ)._DSC5633_resizePo rečima direktorke pirotske filijale NSZ Jelene Kostić, na ovogodišnjem sajmu učestvuje 29 poslodavaca iz celog Pirotskog okruga koji su iskazali potrebu za upošljavanjem 240 radnika svih profila.

-Dosadašnja iskustva sa sajmova zapošljavanja su veoma pozitivna jer je veliki broj nezaposlenih upravo na ovaj način, preko Sajma zapošljavanja uspeo da dođe do posla kod poslodavaca koji su želeli da svoju potrebu za zapošljavanjem realizuju na ovakav način. Svim nezaposlenima na raspolaganju su naši zaposleni na štandu NSZ-a gde mogu da dobiju sve neophodne informacije-kazala je Kostićeva i poželela sreću svim posetiocima sajma koji su ovde došli u potrazi za poslom.

_DSC5692_resize

Sajam je svečano otvorio načelnik Upravnog okruga Pirot dr Aleksandar S. Ćirić, koji je izrazio zadovoljstvo što su na sajmu prisutni poslodavci iz čitavog Pirotskog okruga.

-Preko 200 radnih mesta se nudi na ovogodišnjem sajmu. Zadovoljstvo mi je da prisustvujem i otvaram sajam. Dva puta godišnje imaju svi nezaposleni priliku da se sretnu sa poslodavcima. Ta tradicija treba da se nastavi a ja verujem da će nezaposleni naći posao-izjavio je načelnik Ćirić.

_DSC5652_resize

Pomoćnik predsednika opštine Pirot Goran Stamenović kazao je da će opština Pirot uvek pomagati organizaciju ovakvih sajmova.

-Dobar deo ljudi koji se prijavi uspe i da se zaposli na ovom sajmu. Drago mi je da ima puno kompanija koje potražuju ljude, da ima 240 slobodnih radnih mesta, naročito ako imamo u vidu da je problem nezaposlenosti možda najveći problem sa kojim se svi mi susrećemo-kazao je Stamenović.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker