Lokalna samouprava

Poslednjih dana znatno smanjen broj dece u svim vaspitnim grupama

Svi vrtići i svi oblici rada PU “Čika Jova Zmaj” u Pirotu rade, ali sa znatno menje dece od ukupno upisanih 1.428. Trenutno je šest vaspitnih grupa u izolaciji, četiri grupe celodnevnog boravka i dve vaspitne grupe skraćenog boravka. Na celodnevnom boravku je, trenutno, izmedju 15 i 20 posto, na poludnevnom izmedju 20 i 25 posto, dok je na skraćenom boravku procenat zanemarljiv, odnosno svega desetoro dece dolazi u vrtić kaže, direktorka PU “Čika Jova Zmaj”, Olivera Vukovojac.

“Stalno apelujemo na roditelje da ne dovode u vrtić decu koja imaju bilo kakvu respiratornu infekciju, ili su bila u kontaktua sa obolelom osobom, ili osobom koja ima bilo koji vid infekcije disajnih puteva. Što se tiče broja dece, u drugoj polovini novembra, kada je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, smanjivao se broj dece u grupama. Ove nedelje na celodnevnom boravku je od 15 do 20 posto dece , na poludnevnom boravku broj dece je nešto smanjen u poslednja dva dana, do skora je bio oko 40 posto , sada je u rasponu od 20 do 25 procenata, dok je u skraćenom boravku zanemarljiv procenat dece koja dolaze, odnosno desetoro dece svega dolazi. U početku se broj dece smanjivao zbog pojačanih respiratornih infekcija, sada roditelji i iz preventivnih razloga ne dovode decu. Mi, pored neposrednog rada u vrtićima, organizujemo i onlajn podršku za rad roditelja sa decom.kod kuće za sve vaspitne grupe preko viber grupa” – izjavila je Olivera Vukovojac za Pirotske vesti.

Što se tiče broja potvrđenih na COVID 19 među zaposlenima u Predškolskoj ustanovi trenutno su dva vaspitača u izolaciji, a devet radnika u samoizolaciji zbog kontakata sa osobom za koju se može sumnjati da je bolesna.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker