Srbija

Poslednji bastion rokenrola u Srbiji – Gitarijada u Zaječaru

Zaječarska gitarijada definitvno se može smatrati poslednjim bastionom rok muzike u Srbiji, ali i šire. Ljubitelji starog dobrog rokenrola, hevi metala i sličnih žanrova koji se sve ređe mogu čuti u najezdi modernih fuzija svega i svačega ovaj festival ne bi trebalo da propuste.

Trodnevna poslastica za ljubitelje starog dobrog zvuka baziranog na električnim gitarama ove godine uživaju u bendovima poput Električnog orgazma, Ju grupe, DLM-a, a sinoć su na Kraljevici nastupali Generacija 5, fenomenalni nekadašnji basista legendarnog Whitesnake-a Marco Mendosa koji je sa svojim mladim gitaristom iz Zagreba Ivanom Kelerom bukvalno “zapalio” publiku, kao i bend SMAK plus, koji uz blagoslov žive legende Radomira Mihajlovića Točka nastavlja magiju legendarnog SMAK-a.

Ivan Keler – zapamtite to ime

 

Zvezda večeri na Gitarijadi sinoć je bio mladi i ultra talentovani gitarista Ivan Keler, koji prati živu legendu rok muzike – Marka Mendozu.
Bravure kakve je Keler izveo sinoć na gitariju nešto su što se veoma retko viđa, energija, stav, način izvođenja, iznova su oduševljavali publiku u Zaječaru koja je ovacijama ispratila mladog i neverovatnog gitaristu. Ivan Keler je prikazao svirku kakva se može očekivati od gitarista svetskog ranga i bez sumnje, možemo reći da je nova zvezda rođena, a u društvu najboljih svetskih virtuoza na gitari Džo Satriani, Stiv Vej i kompanija, sigurno će se narednih naći i ovo ime.
Inače, sam Mendoza je na publiku bukvalno eruptirao energijom kakva se mogla videti na legendarnim svetskim festivalima i još jednom pokazao šta može stara garda rok legendi, rok dinosaurusa, koji se uprkos godinama, ne samo ne daju, već briljiraju na bini kao da su u naponu snage.
Drugo veče okončali su u pola 3 ujutru članovi benda SMAK plus, izvodeći legendarne hitove SMAK-a. Inače ovaj bend radi pod nekom vrstom patronata legende Radomira Mihajovića Točka, što se može primetiti i videti u svakom segmentu rada ovog benda, predvođenog izuzetnim vokalom mladog Jovana Pantića, čiji glas je najpribližniji neponovljivom glasu legendarnog Borisa Aranđelovića.
Veoma važan segment gitarijade, koji se brižljivo neguje već 57 godina, jesu nastupi mladiih bendova koji se bore za prestižno zvanje pobednika Gitarijade.
Ove godine su se u večerašnje finale plasirali bendovi Echo Spiritus, Charna, MK & Saso Mange, Promonael i David i Golijati. Pobednik Gitarijade je banjalučka grupa Charna. 

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker