Gradska hronika

Poslednja faza pripremnih radnji za predstojeći popis stanovništva

Popis stanovništva obaviće se u perioduod 1. do 31. oktobra. U toku je poslednja faza pripremnih radnji u okviru koje je u Tehničkoj školi ove i naredne nedelje organizovana  obuka budućih popisivača.  Prema poslednjem popisu iz 2011. na teritoriji grada Pirota evidentirano je 57.928 lica.

Po 60 budućih popisivača ove i naredne nedelje su na obuci koja je organizovana u Tehničkoj školi sa ciljem da se popisivači upoznaju sa metodologijom popisa, popunjavanjem popisnih listi i u potpunosti budu spremni za aktivnosti koje ih očekuju od 1. oktobra, kaže, načelnik Gradske uprave,  Saša Jovanović. Za edukaciju popisivača zaduženi su predstavnici Republičkog zavoda za statistiku i već izabrani instruktori.

Načelnik Gradske uprave kaže da će već 20. septembra popisivači znati svoje popisne krugove i svoja zaduženja koja će biti  oređena u sradnji sa instruktorima.  Jovanović kaže da će svi popisivači imati ujednačen broj popisnih obrazaca bez obzira da li se popis obavlja u gradu ili u selima.

Republički zavod za statistiku, koji je glavni organizator popisa, doneo je uputstva kojima se reguliše organizacija i izvršenje popisa kao i metodološko uputstvo kojim je propisana precizna popisna metodologija. Za sprovođenje popisa na teritoriji grada Pirota zaduženo je 120 popisivača, 17 instruktora i 5 članova Popisne komisije.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker